Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

17. februar 2005

Musikscener med potentiale
Rammerne kan siges at være sat for den fremtidige danske musikkultur, der alene i hovedstaden har fået en ny Opera, en kommende nyrenoveret koncertsal i Tivoli samt en spritny af samme slags i DR Byen. For at få fuld valuta for de nye investeringer er DR den 25. februar vært for en konference i Dansk Arkitektur Center, hvor repræsentanter for de største musikscener i København vil give deres bud på de muligheder, der ligger i at formidle det musikalske potentiale, som de nye huse sammen giver anledning til. Hensigten er at løfte den københavnske musikscene op på niveau med blandt andet Hamborg og Berlin: »Det er en enestående chance for at høre visionerne for de forskellige musikhuse og samtidig tænke i lidt større baner, end vi er vant til i Danmark,« udtaler programchef i DR Programproduktion, Morten Pankoke i en pressemeddelelse. På konferencen vil den tyske kulturkonsulent og tidligere generalsekretær for Wiens Koncerthus samt præsident for Deutsche Grammophon deltage. mla

Mr. Islam renset for terrorrygter
Cat Stevens, der i 1977 konverterede til islam og tog navnet Yusuf Islam, har vundet en retssag over aviserne The Sun og Sunday Times, der i artikler offentliggjort i oktober sidste år antydede, at sangeren skulle have forbindelser til terrornetværk.
Islam var fejlagtigt – og stadigt uvist hvorfor – havnet på en liste over farlige personer og forment adgang til USA, hvorfra han blev deporteret i september: »Det lader til at være det nemmeste i verden i disse dage at komme med grove anklager mod muslimer, og i mit tilfælde har det direkte indvirkning på mit hjælpearbejde og skader min anseelse som kunstner,« udtaler Islam til BBC. Den erstatning, aviserne er blevet pålagt at betale, vil ifølge kunstneren blive brugt til hans arbejde for indonesiske børn, hvis forældre blev dræbt ved flodbølgen. mla

Jazz-nomineringer med bredde
Når Danish Music Awards Jazz 2005 afholdes i Vega den 15. april, er det med et bredt udvalg af kunstnere fra den danske jazz-scene på listen over nominerede. Navne som Marilyn Mazur, Jesper Løvdal, Christoffer Møller, Attaboy og Tys Tys er blandt aspiranterne til priserne, der i år uddeles i de fire kategorier: Årets danske jazzudgivelse, Årets nye Jazznavn, Årets danske vokaljazzudgivelse samt den nye kategori Årets danske crossover-jazzudgivelse. Mens festaftenens musikalske program først offentliggøres i starten af marts, er navnet på aftenens konferencier knap så hemmelighedsomspundet – det er nemlig ikke andre end den karismatiske Master Fatman, der vil slå takten an. mla

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her