Læsetid: 2 min.

Overblik - kultur

15. februar 2005

Svensk natur i britisk landskab
Den svenske skærgård har indtaget kunstmuseet Tate Modern i London, hvor forfatteren og dramatikeren August Strindbergs evner som maler og fotograf udstilles. Strindbergs værker, der har den svenske natur som det gennemgående motiv, kommer primært fra Stockholm, men det britiske publikum får med udstillingen August Strindberg: Painter, Photographer, Writer en særegen mulighed for at opleve en bred samling af den svenske nationaldigters værker, der til lejligheden er udlånt fra Frankrig, Tyskland, Schweiz og Danmark. Hele 14 værker er udlånt af en schweizisk samler, der ejer den største private samling af Strindbergs udfoldelser på lærred. De i alt 69 malerier, ca. 30 fotografier og 25 sup-plerende tekster med uddrag fra blandt Strindbergs breve og dagbøger kan opleves fra på torsdag og frem til den 15. maj, skriver Dagens Nyheter.
mla

Til Grammy-fest i L.A.
Musikbranchens kendisser en masse indtog søndag den californiske by Los Angeles til den årlige Grammy-fest, der ud over mindet om den afdøde Ray Charles blev præget af lettelse blandt flere af branchens garvede musikere, som for første gang fik en statuette med hjem i bagagen. Heriblandt var Rod Stewart, der for Stardust... The Great American Songbook: Volume III vandt prisen for ’Best traditional Pop Album’ – måske fordi han sidste år over for pressen gav udtryk for sine frustrationer over aldrig at vinde en Grammy, da udtalte: »De har en tendens til ikke at give den (prisen, red.) til briterne – med mindre man hedder Sting.« Elvis Costello, Joss Stone og Franz Ferdinand måtte gå hjem med uforettet sag, mens Bill Clinton for anden gang løb med en Grammy – denne gang for lydindspilningen til biografien My Life. Otte posthume priser, heriblandt statuetter for ’Album of the Year’, ’Best Pop Vocal Album’ samt ’Record of the Year’, blev det til for legenden Ray Charles. mla

Kim Larsen og Kjukken til Valby
Som det eneste sted i København giver Kim Larsen og Kjukken koncert på Valby Stadion den 24. juni i forbindelse med deres sommerturné i Danmark, der starter med en allerede nu udsolgt koncert i Greve den 18. maj. At den folkekære musiker stadig holder rytmen beviste han sidste år, da han markerede sig som årets bedst sælgende danske musiker. Alene albummet Glemmebogen - Jul & Nytår solgte platin allerede på udgivelsesdagen. Kim Larsen og Kjukkens fortolkninger af danske jule- og nytårssange forventes at blive opfulgt af et album med genindspilninger af børnesange. Billetsalget til koncerten i Valby er startet, skriver GAFFA. mla

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her