Læsetid: 0 min.

’Ikke foreneligt med min integritet’

Chefredaktør for Berlingske Tidende, Niels Lunde, har afvist tilbuddet om medlems-skab af en VL-gruppe
23. marts 2005

Nej til medlemsskab
– Hvorfor sidder du ikke i en VL-gruppe?
»Det er ikke foreneligt med min integritet. Man vil kunne stille spørgsmålstegn ved, om jeg har et andet forhold til dem, jeg sidder i VL-gruppe med, end jeg har til alle mulige andre. Jeg har ikke grund til at tro, at der foregår noget kritisabelt i VL-grupperne, men jeg vil ikke udsætte mig selv for den kritik, når jeg kan blive fri. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg går glip af flere interessante ting og rent karrieremæssigt ville det måske være smart, men for avisens skyld vil jeg ikke melde mig ind.«
– Er du blevet tilbudt et medlemsskab?
»Ja.«
– Hvilke overvejelser gjorde du dig i den forbindelse?
»Jeg forsøger at holde mig fri af alle den slags grupper, som jeg kan holde mig fri af, selv om jeg tror, jeg rent fagligt kunne lære en masse.«
– Hvad ville du sige til en af dine journalister, hvis de overvejede at melde sig ind i sådan en gruppe?
»Det har ikke været aktuelt, men jeg ville nok lade den enkelte træffe beslutningen. Det er svært at lave grønspættebøger om den slags, fordi der hele tiden opstår situationer, der ikke er omfattet af de regler, man har lavet. Min erfaring er, at journalisten selv har en fornemmelse af, om de gør noget forkert. Jeg ville nok fraråde det, men ikke forhindre det.«
– Hvad er din holdning til, at andre redaktører og journalister sidder i VL-grupper?
»Jeg mener ikke, det hører med til jobbet, men det må de jo afgøre med sig selv.«
– Er det anderledes at sidde i en VL-gruppe end at tale med erhvervsfolk i golfklubben, på havnen eller andre steder?
»Det er anderledes, fordi det er sat ind i en formel ramme, hvor du mødes regelmæssigt. Det er det, der er hele meningen med VL-grupperne. Det er ikke tilfældige møder. Du mødes gang på gang og opbygger derfor en fortrolighed i gruppen. Det er der god mening i, men det kan ikke sammenlignes med tilfældige møder.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her