Læsetid: 2 min.

Kolde poter

Brøndby og FCK mødes i semifinalen i pokal-turneringen. Royal League er en død sild. Thomas Gravesen holder næsten et galaktisk niveau
7. marts 2005

Fodbold
Solen skinnede igennem, mellem driverne af sne emmede det af forår, og der var pokaldyster i nabolaget. Og dog krævede det mere end godt humør og pølsesult at tvinge sit korpus ud ad hoveddøren i går eftermiddag. For det første kunne hverken uldne sokker eller skridtbind holde frostgraderne fra flæsket, og for det andet ringede alle alarmklokker: Man måtte betvivle de to kvartfinalers æstetiske karakter; i de forløbne par dage har så godt som samtlige artikler i avisernes sportssektioner vendt og drejet, hvorledes diverse nøglespillere ikke rigtig føler, at de har saft og kraft i benene efter vinterhiet. De fattes form, de kæmper med konditionen. Det er et historisk faktum, at dansk fodbold på denne tid af året kan føles som at knække en sund hjørnetand på en olivensten. Man bliver bitter.
Af en eller anden grund har der ikke været mere morskab at hente i Royal League. Turneringen, der var tænkt som et prima fællesnordisk indslag i de syge måneder mellem forårs- og efterårssæsonen, skulle i bevidstheden have rangeret et sted mellem Champions League og Superligaen. Men de gode nordiske klubber vil altid først og fremmest satse på 1) Champions League og 2) UEFA Cup’en i nævnte rækkefølge. Og så er netop Norden – i modsætning til f.eks. Bahamas – ikke kendt for sit lyse og varme vejrlig i vintermånederne. Man går ikke rundt i lårkort. Royal League er blevet en træningsturnering.
I stedet kunne i hvert fald kabel-tv-seere lørdag aften godte sig med tre direkte kampe i træk fra den bedste spanske række, Primera División, herunder til mere end 180 minutters flydende spil og beherskede boldberøringer med dansk islæt. Da topholdet Barcelona havde slået Osasuna ude med 0-1, gik Real Madrid på banen mod Valencia. Pressen havde omtalt det madrilenske stjernehold som stærkt amputeret, ja, nærmest som et rent ungdomshold, fordi Zinedine Zidane, Raúl og Michael Owen var ude med poteskader. Og dog var folk som Figo, Ronaldo, Roberto Carlos, Guti og Beckham taget med til Estadio Mestalla i Valencia, så helt galt kunne det ikke gå. Som sædvanlig var Thomas Gravesen med i startopstillingen, og afstanden mellem ham og de øvrige galacticos er efterhånden forsvindende lille. Gravesen hører til på det hold. Real spillede desværre under niveau og nøjedes med 1-1, hvorved hullet op til Barcelona voksede til otte point med 11 kampe tilbage.

Brøndby og FCK
Helt til rotterne var de danske pokalkvartfinaler nu ikke, skulle det vise sig. På Brøndby Stadion vandt Brøndby en sikker, uprangende pligtsejr på 2-0 over chanceløse Skjold fra 1. division, der nærmest havde givet op på forhånd ved at sælge deres hjemmekampfordel til modstanderen.
Der meldtes om 4.403 forfrosne tilskuere på et rungende stadion med plads til 30 (tusind). I semifinalen skal Brøndby møde arvefjenden FC København, der på lidt mere overbevisende manér slog Fremad Amager 3-1 i Parken i tidsrummet 17.30 til 19.15. FCK’s unge Michael Silberbauer, der er blevet nævnt som en mulig forårsprofil i Superligaen, scorede et pragtmål i 39. minut og var en af banens bedste. Det skulle være mærkeligt, om han spiller i dansk fodbold om et år.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu