Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - FILM

18. marts 2005


Heat Special Edition
Der blev gjort meget ud af det første møde på det store lærred mellem Robert De Niro og Al Pacino i Michael Manns intense krimidrama, Heat. Og selv om mødet kommer sent i filmen og ikke er det store show down, de fleste forventede, er det alligevel interessant at iagttage de to skuespillere, der som regel bliver sat sammen, når man skal beskrive de forskellige skoler inden for method acting. Derfor er det heller ikke mærkeligt, at et af tilbudene på den dobbelte dvd-udgave af Heat, som lige er blevet udsendt, er en minidokumentar om netop det møde med bidrag fra Pacino, De Niro Mann, hans producer, en filmkritiker og en af deres medskuespillere i filmen, Jon Voight. Heat, der handler om en gruppe røvere, anført af De Niro, og strømeren, spillet af Pacino, som jagter dem, er en stilistisk gennemført og veliscenesat film, og man fornemmer det enorme arbejde, som Mann – The Insider, Den sidste mohikaner, Collateral – lægger i at gøre sine film så autentiske som muligt. På kommentarsporet fortæller instruktøren om De Niros efter hans mening unikke forståelse for sine karakterer, og i den film, som går bag om produktionen af Heat, finder man ud af, at Mann lod sig inspirere til historien i sin barndoms Chicago og en familie af tyve, der huserede i byen. Desuden byder dvd’en på en halv snes slettede scener og en rundtur til de locations i L.A., hvor filmen er optaget.
CMC

Heat. Instruktion og manuskript: Michael Mann. Region 2. Sandrew Metronome. Kan fås i enhver anstændig dvd-forretning

Looney Tunes
Warner Bros. sidder på et regulært skatkammer af korte tegnefilm, de såkaldte Looney Tunes, fra formatets guldalder i 30’erne og 40’erne, hvor personligheder som Bob Clampett, Tex Avery og Chuck Jones gav figurer som Snurre Snup, Daffy Duck, Elmer Fjot, Tweety og mange andre underholdende liv på lærredet. De bedste af filmene, og dem er der mange af, er studier i komisk timing, visuel opfindsomhed og anarki, og heldigvis er Warner begyndt at udgive dem på dvd i The Looney Tunes Collection. Lige nu kan man blandt andet forlyste sig med Best of Tweety and Sylvester vol. 1, men også Daffy, Elmer og selvfølgelig Snurre er til at opleve i digital kvalitet. I tilgift får man forskelligt ekstramateriale, der blandt andet sætter fokus på de vigtigste animatorer og i det hele taget bringer os langt ind i Looney Tunes-land. CMC

The Looney Tunes Collection. Region 2. Sandrew Metronome. Kan fås i alle rigtige dvd-forretninger

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her