Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - FILM

11. marts 2005


Hitch
Will Smith charmer sig igennem denne underholdende romantiske komedie om en ’datingdoktor’, Alex Hitchens (Smith), der hjælper klodsede mænd med at få selvtillid og score drømmekvinden. Bl.a. tager Hitch den uncool revisor Albert (Kevin James) under behandling og bringer ham med tasken fuld af tricks ind på livet af den smukke arving Allegra (Amber Valetta). Undervejs forelsker Hitch sig til sin egen overraskelse i den smukke sladderjournalist Sara (Eva Mendes), og pludselig kan han heller ikke selv finde ud af at gøre det rigtige. Pointen er naturligvis, at kærligheden ikke kan kontrolleres, og at man er nødt til at overgive sig til den, når man møder den. Hitch er instrueret af Andy Tennant, der tidligere har gjort sig gældende i genren med film som Ever After, Fools Rush In og Sweet Home Alabama bag sig. Og hans håndelag fornægter sig ikke. Hitch følger konventionerne, men gør det veloplagt og lever højt på gode og præcist timede, komiske præstationer af især Smith og Kevin James som den håbløse, men elskelige Albert. Hitch er alt for lang og ender med en sentimental, følelsesmæssig udladning af den slags, som man har set så tit før og egentlig godt kunne undvære. Men indtil da er den faktisk ret vellykket. CMC

Hitch. Instr.: Andy Tennant. Manus.: Kevin Bisch. Amerikansk (Palads og CinemaxX i København og en lang række biografer i provinsen)

3 x Woody Allen
Den 23. marts er der dansk biografpremiere på Woody Allens seneste film, Melinda og Melinda, og mens man venter, kan man varme op med tre af instruktørens øvrige film. Tirsdag udsendes Annie Hall (1977), Manhattan (1979) og Små og store synder (1989) for første gang på dvd i Danmark, og der er grund til at glæde sig: Det er den essentielle Woody Allen, man finder i filmene, der alle morsomt og begavet beskæftiger sig med det ofte neurotiske storby-menneskes problemer med kærligheden, parforholdet, familien og sig selv. Samtidig er det tre meget forskellige film, både visuelt og i grundtone. Manhattan, der byder på elegante sort-hvide billeder akkompagneret af Gershwins symfoniske jazz, er den smukkeste – og en hyldest til New York. Annie Hall, der ligesom Manhattan har Allen selv og Diane Keaton i hovedrollerne, er den morsomste. Og Små og store synder, der ud over Allen har Martin Landau og Alan Alda på rollelisten, er den mørkeste. Woody Allen har lavet mange andre gode film, men disse tre bør man se. CMC

Annie Hall, Manhattan, Små og store synder. Woody Allen. Region 2. SF-Film. Kan fås i alle rigtige dvd-butikker

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her