Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

19. marts 2005


Integrationens kunstneriske potentiale
Med en ny fast afdeling får Betty Nansen Teatrets samtænkning af integrationen og kunst faste rammer. Projektet, som går under navnet
C: ntact, er et resultat af den succes og berigelse som teatret har oplevet i arbejdet med integrationens problematikker – og især i samspillet med unge af udenlandsk og dansk herkomst. Betty Nansen har således sat integration på plakaten med projekterne De andres tanker og Players Project, som blandt andet tilvejebragte den kritikerroste forestilling We are. Over de næste tre år finansieres C: ntact med 9,3 mio. kroner, hvoraf de 6 mio. kommer fra BG Fonden, de 1,5 mio. fra Integrationsministeriet, og to gange 900.000 kroner fra henholdsvis Undervisnings- og Kulturministeriet. Integrationsafdelingen får sit udgangspunkt i teatrets intimscene, Edison, men skal også ud på skoler og gymnasier for at vise produktionerne, der blandt andet vil opstå i samarbejde med Radiosymfoniorkestret:
»Det handler om at åbne sig over for verden, der ligger lige uden for døren, og mødes med disse mennesker i et ligeværdigt forhold i stedet for at vende dem ryggen,« siger direktør på Betty Nansen Teatret, Henrik Hartmann, til Ritzau. mla

Ekstra støtte til dansk jazz
Dansk jazz har fået en rar gave. Kulturminister Brian Mikkelsen og hans ministerium vil støtte udbredelsen af dansk jazz i udlandet med 750.000 kroner over de næste tre år. Det sker bl.a. på baggrund af det gode internationale ry, som dansk jazz generelt nyder, men også på grund af den positive opmærksomhed, som dansk jazz fik sidste år under musikmessen, Midem, i Cannes.
»Med Jazz.dk – International Jazzlancering får dansk jazz en ny og stærk platform til at skabe større synlighed i udlandet,« udtaler Brian Mikkelsen i en presseskrivelse fra Dansk Jazzforbund, og videre:
»Der er behov for en satsning, der kan udklække nogle kommende ’fyrtårne’, som kan skabe øget opmærksomhed om og kendskab til dansk jazz i udlandet.« Information på www.dkjazz.dk. cmh

La Casa flytter ind på Louisiana
Denne weekend kan børn, unge og familier komme på kulturel workshop på kunstmuseet Louisiana, hvor den italienske video- og performancekunstner Sissi (1977) gæster museets Børnehuset. Arrangementet er et led i det europæiske projekt Didart og La Casa – hus i huset, som har til hensigt at finde nye veje for formidling af samtidskunst til børn og unge. Her deltager otte europæiske institutioner med hver deres repræsentant for samtidskunst, som har fået til opgave at formidle deres værker i et fysisk og konkret typehus med alt hvad dertil hører af badeværelse, vask, skuffer, køleskab, fjernsyn etc. Mens Sissis ’Casa’ er flyttet ind i Børnehuset, udstiller Louisianas repræsentant, Mari Slattelid, sit ’Casa’ på Galleria d’Arte Moderna i Bologna. Samtlige værker opleves i virtuelle rammer på www.didart.dk. mla

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her