Læsetid: 2 min.

TV 2-salg igen udskudt

Anden fase af TV 2-salget er udskudt til efter påske. Forsinkelsen kan skyldes ’for gode’ tilbud fra ’forkerte’ købere. Kulturministeriet vil ikke kommentere sagen
23. marts 2005

TV-salg
Kulturministeriet havde bebudet en frasortering af flere af de otte bejlere til TV 2 inden påske. Nu er processen igen trukket ud, og anden fase er udskudt. I hvert fald oplyser Kulturministeriet, at man endnu ikke har valgt køberne til den sidste runde, hvor det endelige tilbud skal falde og køberen skal findes.
»Situationen er, at styregruppen endnu ikke har afsluttet sit arbejde med at lave en indstilling til regeringen,« siger afdelingschef i Kulturministeriet Jesper Hermansen og svarer kort på hvorfor.
»Det er den bare ikke, fordi den ikke er færdig med sine drøftelser, og jeg kan ikke fortælle dig noget om, hvad disse drøftelser går ud på.«
– Hvornår får vi noget at vide?
»Det får I at vide, når det sker. Det bliver en eller anden gang, når vi glider ind i april, men præcis hvor langt, det ved jeg ikke.«
– Hvornår får vi at vide, hvem der er med?
»Som udgangspunkt ikke før, der er fundet en køber. Det er en aftale, vi har med køberne om en fortrolighed om identiteten.«
– Så der bliver vel næppe den store offentlige debat?
»Nej, men det er vel heller ikke en offentlig proces at sælge en virksomhed. Den er en forretningsmæssig opgave.«

En upopulær køber
Det er snart tre år siden, at det berømte medieforlig, der indebar et TV 2-salg blev indgået mellem regeringsparterne og Dansk Folkeparti. Siden har sagen trukket ud i det uendelige.
Dengang forsikrede man et hurtigt salg og kulturminister Brian Mikkelsen (K) og Jens Rohde (V) talte om et salg af stationen inden 100 dage.
Men man har haft store problemer, blandt andet med EU-sagen om ulovlig licensstøtte, og med at få sammensat et udbudsmateriale, der på den ene side sikrede, at TV 2 ikke endte i store mediemogulers hænder langt fra Kvægtorvet i Odense, men på den anden side holdt sig inde for EU’s regler om fri konkurrence. Det er muligvis sidstnævnte, der denne gang trækker processen i langdrag.
Det siger flere kilder placeret i medieverdenens top. Over for Information forklarer de, at det bedste bud, der i øjeblikket ligger på kulturministerens bord sikkert stammer fra det amerikanske SBS-broadcasting, der blandt andet ejer TV-Danmark. Problemet er, at Kulturministeriet i henhold til EU’s regler om fri konkurrence har meget svært ved at afvise købere, der på papiret har givet det bedste bud. Men samtidig vil det være politisk selvmord for Brian Mikkelsen at skulle fortælle befolkningen, at Danmarks mest populære tv-station er solgt til en amerikansk køber, der ejer TV-Danmark.
Kulturministeriet selv vil ikke kommentere dette forhold og kulturministerens pressechefs svar er kortfattet:
»Vi kommenterer ikke på en løbende salgsprocess. Der er fortrolighed mellem forhandlingsparterne.«

FAKTA
De otte købere
Med sikkerhed vides det at
•JP/Politiken sammen med Egmont
•Det Berlingske Hus sammen med svenske TV4
•SBS
•og MTG, der blandt andet ejer TV3, har budt til TV 2
Hvem de sidste fire er vides ikke, men det antages at norske Telenor og tyske RTL er blandt køberne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her