Læsetid: 1 min.

En afrikansk pave, tak!

Afrika krydser fingre for, at den nye pave bliver en sort afrikaner
18. april 2005

Pavevalg
»Den katolske kirke bør, hvis den virkelig er demokratisk, vælge en afrikaner til pave. Det ville for alvor sætte skub i den allerede igangværende demokratiske proces på kontinentet,« siger Osei Adow, lektor ved Ghanas journalistiske institut i Accra.
Nigerias kardinal Francis Arinze er den katolske kirkes højestrangerende repræsentant i Afirka og med i inderkredsen blandt de 10-12 favoritkandidater til paveposten. Arinze er i dag formand for Vatikanets råd for dialog mellem trosretningerne

400 mio. afrikanere
Omkring halvdelen af Afrikas befolkning på 842 millioner er kristne. Antallet af katolikker steg fra 2002 til 2004 med 4,5 procent, dobbelt så meget som stigningen i Asien og fire gange mere end i Australien og Amerika. 13,2 procent eller omtrent 130 millioner af verdens lidt over en milliard katolikker er afrikanere.
Pinsekirkerne menes at udgøre 11 procent af de troende afrikanere. Der synes at være en tendens til, at de mere end 5.000 karismatiske kirkeretninger vokser ved tilgang fra de traditionelle kirker. :
De lutheranske kirker har oplevet en tilgang på knap ti procent på to år til i alt omkring 13 millioner medlemmer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her