Læsetid: 1 min.

Helle for dig og dig og dig...

Helle Thorning-Schmidt har sat sit hold. Der blev store ben til støtterne, men også et par lunser til taberne i formandsopgøret
18. april 2005

Socialdemokraterne II
I dag offentliggør Socialdemokraternes nyvalgte formand, Helle Thorning-Schmidt det nye hold, der skal sikre socialdemokratisk fremgang. Der er blevet skiftet grundigt ud på flere ordførerposter, og Helle Thornings-Schmidts støtter har da også fået markante placeringer.
Ny finansordfører bliver Henrik Sass Larsen, Jeppe Kofod skal fortsat tage sig af det udenrigspolitiske, Morten Bødskov fortsætter som retsordfører, og Anne-Marie Meldgaard og Jan Trøjborg beholder deres ordførerskaber som henholdsvis integrationsordfører og erhvervsordfører.
Derudover er Hillerøds borgmester, Nick Hækkerup, og borgmesterkandidat i Århus Nicolai Wammen blevet valgt som partiets næstformænd.
Men også folk, der støttede Frank Jensen i formandsvalget har fået poster under den nye leder.
Sandy Brinck er blevet velfærdsordfører, Svend Auken skal som EU-ordfører overbevise danskerne om at stemme ja til EU-forfatningen, mens Thomas Adelskov bliver ny arbejdsmarkedsordfører. Men der blev ikke plads til Bjarne Laustsen som efterlønsordfører. Han blev fyret for åben skærm lørdag aften i nyhedsudsendelsen Deadline på DR2. En beslutning som han ikke selv forstår.
»Jeg er ikke blevet informeret om, at jeg ikke skulle have gjort mit arbejde ordentligt eller, at der skulle være noget i vejen med mine kvalifikationer. Men det er selvfølgelig en leders ret at sætte sit hold,« siger Bjarne Laursen, der nu håber på at kunne få fiskeriordførerskabet.
Ole Stavad fortsætter som kommunalordfører, og er klar til at genoptage forhandlingerne med regeringen.
»Vi vil meget gerne være med på dele af kommunalreformen, men det kræver, at regeringen viser, at den er indstillet på at komme os i møde. Og her kan man da håbe, at valget af Helle kan være med til at lægge pres på denne,« siger Ole Stavad

saf@information

FAKTA
*Helles hold
De sikre:
Uddannelse: Christine Antorini
Social: Mette Frederiksen
Velfærd: Sandy Brinck
Forsvar: Per Kaalund
Kultur: Mogens Jensen
Miljø: Pernille Blach Hansen
Energi: Torben Hansen
EU: Svend Auken
Arbejdsmarked: Thormas Adelskov
Sundhed: Lone Møller
Finans: Henrik Sass Larsen
Retsordfører: Morten Bødskov
Kommunal: Ole Stavad
Udenrigs: Jeppe Kofod
Integration: Anne-Marie Meldgaard
Erhverv: Jan Trøjborg

Sandsynlige
Ligestilling: Kirsten Brosbøl
Skat: Frode Sørensen

Boligordfører Lissa Mathiasen fortsætter ikke

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her