Læsetid: 2 min.

MEDIEOVERBLIK

8. april 2005


MTG byder højst på TV2
Mediekoncernen MTG, der bl.a. står bag Viasat og TV3, har ifølge Dagbladet Børsen afgivet det højeste bud på TV 2. Det skyldes ifølge avisen, at MTG gennem sit store skandinaviske organisation vil være i stand til at tjene flere penge på TV 2 end de andre interesserede købere.
Omvendt risikerer MTG at blive afvist fordi koncernen mangler erfaring med produktion af nyheder, debat og dokumentar.
Vinder MTG ikke udbudsrunden, vurderes det, at MTG vil rejse erstatningskrav – bl.a. for tabt reklameomsætning. /nt

MTV lancerer internet-kanal
Musikkanalen MTV lancerer nu en tv-station på internettet. Her vil flere af kanalens programmer som The Osbournes kunne ses. MTV Overdrive hedder hjemmesiden, hvor internetbrugere med en hurtig internetforbindelse kan se musikvideoer og programmer – on demand.
Satsningen kommer i en tid hvor langt flere europæere har fået ADSL-forbindelser. Tidligere på ugen åbnede TV 2 en videobutik på internettet, da tv-stationens internetkanal, Sputnik, blev udvidet med udlejning af spillefilm. Foreløbigt blot 275 og kun for dem, der benytter Microsoft Windows.
Indtil videre er der set 1,8 millioner indslag via TV 2 Sputnik. TV 2 har indgået et samarbejde med den danske it-producent Kiss Technology, som vil sælge en tilrettet udgave af selskabets tv-boks til Sputnik-brugere, der gør det muligt at se indslag uden brug af computer. /nt

Sippel stopper i Mellemøsten
Et større antal DR-korrespondenter og såkaldte skærmtrolde rundt om i verden bytter plads. Rokaden indebærer blandt andet, at DR's dækning af EU og Europa-Parlamentet bliver styrket, at DR får en fast korrespondent i Kina, og at den nye USA-korrespondent for en to-årig periode bliver placeret i New York, oplyser DR i en pressemeddelelse.
I USA afløser Steffen Gram Kim Bildsøe Lassen, der afløser Steffen Gram som redaktør af udenrigsmagasinet Horisont. New York besættes af Thomas Falbe-Hansen, der kommer fra P3 Nyhederne. I Bruxelles udvides redaktionen med Charlotte Harder og Ole Aabenhus, der skal arbejder sammen med Mette Fugl.
Efter i godt 15 år at have været DR's faste holdepunkt i Mellemøsten, stopper Ole Sippel med udgangen af året og flytter til Rom som freelancer for Radioavisen. DR's nye faste Mellemøsten-korrespondent bliver Steffen Kretz. /nt

’København’ er ikke en gratisavis
Jyllands-Posten præsenterede den 31. marts en ny tabloid-udgave af tillægget JP København, der nu bare hedder København. Avisens Århus-tillæg distribueres allerede i Århus som rival til gratisaviserne metroXpress og URBAN, og det kunne derfor være nærliggende at forestille sig, at københavnersektionen også skulle distribueres som gratisavis. Den spekulation afvises dog af Lars Munch, adm. direktør i JP/Politikens Hus over for Børsen. /nt

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her