Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

14. april 2005


Operaen skal ud til folket
Operaen er en gave til det danske folk, og nu overvejer Det Kongelige Teater at indføre nye kvotesystemer for at sikre, at den oprindelige hensigtserklæring også efterleves i praksis. Som det ser ud i dag, er det nemlig primært folk nord for København, som kommer i Operaen – primært fordi netop denne gruppe tegner sig for den største andel af abonnementer som giver førstekøbsret til de efterspurgte billetter.
»Den strategiske udfordring er ikke at få fyldt operahuset, det skal nok lykkes, også på længere sigt, men at sørge for, at der eksisterer en god, folkelig opbakning til Operaen om fem-10 år. Det kan vi forsøge at arbejde for ved at overveje et kvotesystem, som kunne hjælpe til med at sprede billetsalget til bredere dele af befolkningen de kommende år,« siger kommunikations- og marketingschef ved Det Kongelige Teater, Kresten Schultz Jørgensen til Kristeligt Dagblad onsdag. Kvotesystemet skal sikre et mere demokratisk og, for befolkningen, repræsentativt billetsalg så også ikke-velhavere, indvandrere, storbymennesker, folk fra provinsen, unge og ældre får glæde af Operaen. mla

HuskMitNavn bag jazzplakat
Plakaten til Copenhagen Jazzfestival 2005 er netop blevet offentliggjort. Men kunstnerens sande identitet er hemmelig. Det drejer sig om graffitimaleren og plakatkunstneren med pseudonymet HuskMitNavn, der i de seneste år er blevet stadig mere synlig i byens rum med sine malerier og håndtegnede plakater.
HuskMitNavn har endvidere produceret flere udstillinger herhjemme og i udlandet, lavet teaterkulisser og udsmykninger bl.a. til Roskilde Festival, og han har siden 2003 tegnet en ugentlig stribe i Politiken. Copenhagen Jazz Festival, der løber af stabelen den 1.-10. juli, byder i år på koncerter bl.a. med Jan Garbarek, Joe Zawinul, Chic Corea og Rosa Passos. Det samlede koncertprogram afsløres i slutningen af maj måned. www.jazzfestival.dk. cmh

Koncept-tv dominerer markedet
Programmer som Robinson, Big Brother, Idol og Det svageste led dominerer det internationale tv-marked med en samlet omsætning på 1,6 milliarder pund årligt, viser en ny rapport udarbejdet af Screen Digest og Frapa. Især programmet Hvem vil være millionær har indtaget tv-skærme over hele kloden, hvor konceptet er blevet solgt til 106 lande – som nu har hver deres version af det populære quiz-program. Samlet set har de tre sidste år budt på en stigning på 35 procent i produktionen af koncept-tv, hvor personlige forvandlings-programmer som The Swan og Extreme Makeover tager teten. mla

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her