Læsetid: 1 min.

Ikke en rigtig diva

Det er øjeblikket, hvor masken falder, at det bliver interessant, siger Annette Bening om rollen som skuespillerinden Julia i ’Being Julia’
15. april 2005

Interview
Rollen som den flamboyante teaterdiva Julia i István Szabós Being Julia er som skabt til den nu 46-årige Annette Bening. Og hun føler sig da også meget knyttet til hende.
»Men jeg er altså ikke rigtig en diva. Jeg har været på mange filmoptagelser, hvor det ikke var skuespillerne, der var de største divaer. Nogle gange er det produceren, andre gange kostumedesigneren. Det er et mikrokosmos, hvor der altid vil være én, der går amok, stormer ud eller siger op.«
– Hvorfor havde du lyst til at spille en diva som Julia?
»Der var en entusiasme og energi i filmen, som stikker dybere end historien, der jo i sig selv er lidt letbenet. Underteksten siger, at vi alle spiller roller i vores liv, men det siges med medfølelse, for det er ikke en fejl, det er bare en del af det at være menneske. Hvordan finder vi ud af, hvem vi er? Hvorfor vælger vi det ene frem for det andet, det ene job, det forhold, det menneske? Man kan kun tage udgangspunkt i sig selv, men det er vigtigt at stille spørgsmålet. Det er det, filmen handler om, og derfor er det vigtigste ved filmen, at du får lov til at se ind i Julia. Det handler ikke om de store armbevægelser, for det er kun interessant i to minutter. Det er øjeblikket, hvor masken falder, at det bliver rigtig interessant. Men det kan være svært at se om masken er på eller ej – ligesom i virkeligheden.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her