Læsetid: 2 min.

Et rigtigt eventyr

En storm af protester fra vore læsere leder til ny linje i dækningen af britiske royale begivenheder. Fra nu af er vi positive og medlevende
12. april 2005

BAGSIDEN BEKLAGER
Informations læsere er ikke nødvendigvis, som avisen tror. Det kommer muligvis ikke som et chok for læserne. Men bagsiden har et intenst ønske om at rette op på eventuel arrogance eller bedrevidenhed. Nok er ydmyghed ikke et af journalistfagets fremmeste kendetegn, men også her vil vi gerne gå i spidsen.
Til sagen: I vor flittige dækning af de britiske kongelige har vi antaget, at læserne ønskede at trække på smilebåndet af de excentriske royale. Vi har underholdt med den mutte prins Charles, den døde prinsesse Dianas røst fra graven, de unge prinser Harrys og Williams udske-jelser, når den ene har optrådt i nazi-kostume og uddelt kæberaslere til nærgående paparazzi-fotografer, og den anden har ytret sine betænkeligheder ved at blive konge en dag. Alt sammen fordi bagsiden har gået ud fra, at Informations læsere var stoute republikanere, som morede sig over de royales bizarre opførsel.
Men nu melder bondeangeren sig. En elektronisk læserstorm har fået os på bedre tanker. Fire mailskrivende læsere har kommenteret den seneste dækning, og ingen
synes, at den royale sæbeopera er morsom.
Nej, vore læsere har på vanlig humanistisk vis (så meget har vi alligevel forstået, når det gælder avisens trofaste abonnenter) ondt af de kongelige, som de ikke ser som dysfunktionelle, forkælede eller verdensfjerne, men som »statister i en ond komedie, hvor man kun alt for godt kan forstå, at de af og til får lyst til at stikke en fotograf en på sinkadusen« eller »trætte af den ondskabsfulde snagen i deres privatliv, hvor man kan undre sig over, at en avis som Information også deltager« for nu blot at citere to sviende reprimander fra overtegnedes indbakke.
Derfor bringer vi nu et korrektiv til vor royale dækning fra weekenden, hvor bagsiden karakteristisk hovent berettede, at alt var gået galt i forberedelserne til lørdagens bryllup mellem den britiske kronprins Charles og hans tilkommende viv, Camilla Parker Bowles. Vi endte endog artiklen med at skrive, at man »nok« måtte regne med, at de to blev gift lørdag »trods alt«.

Som en fodboldkamp
Det er på den baggrund en udsøgt glæde for bagsiden at kunne berette, at alt gik helt, helt fantastisk ved lørdagens vielse. Intet gik galt, og alle deltagende præsterede smil fra hjertet. Dronning Elizabeth, som engang kom for skade at kalde sin nye svigerdatter for »den onde kvinde«, kyssede Her-
tuginden af Cornwall, som Camilla nu hedder. Det samme gjorde de to unge prinser – kindkyssede.
Og under den efterfølgende festivitas, som en af de 800 deltagende på basis af streng anonymitet, har indviet bagsiden i, var stemningen »ægte hjertelig, lige frem folkelig begejstret som en fodboldkamp«. Kronprinsen kaldte sin ægteviv for »min skat, Camilla«, og hertugindens dueblå silkedragt var bedårende.
Sådan – vi fortæller Dem ikke et ord om de ringe seertal for begivenheden og den opinionsundersøgelse, som viser, at et flertal af briterne nu ikke ønsker Charles som konge, men foretrækker William som dronning Elizabeths afløser. Ikke et ord.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her