En krig, som kan blive langt mere alvorlig end krigen mod Irak, er under opsejling.
Imens forsøger udenrigsminister Per Stig Møller (K) at feje problemet ind under gulvtæppet.
Den advarsel kommer nu fra Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen. Han opfordrer regeringen til straks at sætte det iranske præstestyre stolen for døren - for at undgå en krig.
"Vi ved med sikkerhed, at om et år til halvandet, så vil Iran have udviklet kernevåben. Og vi ved, at Israel aldrig vil acceptere det. Det er en eksplosiv situation. Hvis vi ikke gør noget, så bliver der krig," siger Søren Espersen.
Udenrigsordføreren har taget sagen op med både statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og udenrigsminister Per Stig Møller - uden at det fremkalder egentlig handling hos regeringen.
Fogh: Alvorlig sag
Anders Fogh Rasmussen oplyser i et skriftligt svar til Søren Espersen, at han ser "med den allerstørste alvor på sagen".
Og tilføjer så, at Danmark støtter EU's bestræbelser på at demontere det iranske atomprogram:
"Det iranske styre forsikrede hertil, at det ikke agtede at udvikle atomvåben," skriver Fogh Rasmussen.
Men præstestyret driver gæk med det internationale samfund - akkurat som Saddam Hussein gjorde i årevis, mener Søren Espersen:
"Vi må lære af det, som skete i Irak. Der havde vi en lignende situation gennem mange år, hvor Saddam Hussein kørte rundt med FN's våbeninspektører. Derfor må vi sige, at det her slutter nu, inden det kommer derud, hvor vi ikke kan styre det".
Aftale om atomprogram
Det er en trio bestående af Frankrig, Storbritannien og Tyskland, som med bistand fra EU arbejder på at finde en diplomatisk løsning på konflikten.
Trioen af lande mødtes i Paris sidste år med det iranske styre og indgik en aftale om atomprogrammet. Den indebærer bl.a., at Iran skal suspendere berigelsen af uran, samt at det internationale agentur IAEA skal foretage inspektioner for at sikre, at det også sker.
Derfor ser udenrigsminister Per Stig Møller intet behov for yderligere tiltag:
"Det er regeringens håb, at Iran vil holde sig til Paris-aftalen, og at trioens forhandlinger vil føre til et positivt resultat," skriver udenrigsministeren.
"Såfremt forhandlingerne ikke videreføres, f.eks. hvis Iran genoptager sit uranberigelsesprogram, vil sagen skulle genoptages i IAEA og om nødvendigt i FN's Sikkerhedsråd," skriver ministeren videre.
Han har netop besøgt Iran i april og har under samtaler med den iranske præsident taget fat i problemet.
Men den situation er nærmest at sammenligne med den engelske statsleder Richard Chamberlains tro på Hitler, mener Søren Espersen:
"Udenrigsministeren tager ned og mødes med præstestyret, og så kommer han hjem og forsikrer om freden lige som Chamberlain. Han skyder bare problemet ind under gulvtæppet. Det er en virkelighedsflugt," siger Søren Espersen.
Udnyt FN-position
Dansk Folkepartis udenrigsordfører foreslår, at regeringen udnytter Danmarks position som formand for FN's Sikkerhedsråd til at opstille et håndfast ultimatum over for Iran:
"Tiden er inde til, at iranerne forstår, at det er alvor. Hvis de ikke vil demontere deres program, så gør vi det. For de holder folk hen med snak," siger han.
Per Stig Møller medgiver, at det vil kunne få alvorlige følger for stabiliteten i Mellemøsten, hvis det lykkes for Iran at udvikle atomvåben. En krig vil være langt mere alvorlig end angrebet på Saddam Husseins styre, mener Søren Espersen:
"Det er nærmest latterligt sammenlignet med det her. Saddam Hussein var slet ikke det, som vi pustede ham op til," konstaterer Søren Espersen.