Læsetid: 2 min.

Peter Heine står foran en hed skaksommer

Peter Heine skal til EM i Polen og superturnering i Dortmund
3. maj 2005

Det tegner til en usædvanlig hed skaksommer, i hvert fald for Danmarks førende stormester, den 32-årige Peter Heine Nielsen. Fra den 17. juni til den 3. juli deltager han i det individuelle EM, der afholdes i den polske hovedstad Warszawa, hvorefter han rejser til Dortmund for at stille op i en af årets stærkeste turneringer.

Her kommer Peter Heine blandt andet til at møde koryfæer som Topalov, Lekó, Kramnik, Adams, Bacrot og Svidler - alle spillere, der figurerer i top-ti på FIDE's nyeste styrkeliste. Superturneringen i Dortmund spilles fra den 8. til 17. juli - og som om det ikke var nok, skal Heine i slutningen af juli spille førstebræt for det danske landshold under hold-EM, der er henlagt til Göteborg.

Her spiller man fra den 29. juli frem til den 8. august, og det danske hold ser interessant ud, idet Peter Heine bliver suppleret af Sune Berg Hansen, Lars Bo Hansen (et spændende come back!), Davor Palo og Lars Schandorff. Kun Curt Hansen kunne forstærke det mandskab.

Dermed får man naturligvis ikke oplevet Peter Heine under den årlige skakfestival Politiken Cup, der finder sted fra den 16. til den 24. juli. Men feltet er spektakulært nok endda - med den levende skaklegende Victor Korchnoi (født 1931!) som den store attraktion. Ratingfavorit er imidlertid Curt Hansen, men at han langtfra får let spil, fremgår af navne som GM Kiriakov og GM Kursonov, begge Rusland, GM Chandler, England, GM de Firmian, USA - for ikke at tale om den regerende Danmarksmester Sune Berg Hansen.

Danskdödaren Hector

Og så skal man ikke glemme den giftige svensker Jonny Hector, der godt nok kan være noget svingende i sit spil, men til gengæld er forrygende i medvind - som i lørdags, da han i Odense optrådte som 'danskdödare' i hurtigturneringen Axel Nielsen Memorial - og sejrede foran Simon Bekker-Jensen, Davor Palo, Curt Hansen - og Peter Heine Nielsen. Her har Hector sort i en miniature mod landsmanden Emil Hermansson:

1.e4 e5 2.Sf3 Sc6 3.Lb5 a6 4.La4 Sf6 5.0-0 Le7 6.Te1 b5 7.Lb3 Lb7 8.d3 0-0 9.Sbd2 Te8 10.Sg5 d5 11.exd5 Sd4 12.Txe5 Sxb3 13.Sxb3 Lxd5 14.Sh3 Dd7 15.Lf4 Le6 16.Df3 Ld6 17.Tee1 Lg4!

Se diagrammet.

Den hvide stilling har det som adskillige københavnske restauranter - den er til rotterne. Og det skulle ikke blive bedre efter: 18.Txe8+ Txe8 19.Db7 Lxh3 20.Lxd6 cxd6 ...

Hvid opgav meget forståeligt. Han mangler jo ganske enkelt en 'pjäs'.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her