Læsetid: 1 min.

FOLK

14. juni 2005

Dommerinde
Så er den sociale arv brudt i Amerika: Diana Hampton var stripper i 8o’erne, i 2005 er hun blevet valgt som dommer i Nevada. Hun strippede for at finansiere sine studier.

Forbilleder
Efter et album så ringe, at det vil være en trussel mod lyttere over hele verden at sende det næste på gaden, har pigegruppen Destiny’s Child annonceret sin opløsning. De har taget ansvar for egen læring: Et forbillede for alle fusere.

Uden ansigt
Det er desværre for sent. Efter endnu et kikset comeback lørdag aften mod den for den brede offentlighed ukendte irske bokser Kevin McBride udtalte Mike Tyson: »Det er slut nu. Jeg vil ikke tabe ansigt indenfor den sport, som jeg elsker.«

Den gode araber
Man kan bare kalde ham MBK: Mehdi Belhaj Kacem. Han kan ifølge Libération være den nye ’radikale og enestående intellektuelle profet’. Kendt som både skuespiller og filosof. Selv udtaler han, at han er træt af at være ’den gode araber’.

Middelklasse
De sidder ellers godt; de plejer
ikke at hidse sig op over systemer og sociokulturelle tendenser. Men ifølge historikeren Emmanuel Todd var det virkeligt nye ved den franske afstemning, at ’middelklassen rejste sig i raseri’.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her