Læsetid: 1 min.

Folk

25. juli 2005

Donald Rumsfeld

USA's stridbare forsvarsminister besøger i dag Kirgistan, en tidligere Sovjet-republik. Intet under, at Rusland føler sig indkredset.

John Winther

Frederiksbergs tidligere borgmester fylder i dag 70. Han er en god repræsentant for den anstændige borgerlighed. Og var klog nok til i tide at vige sit sæde for en egnet afløser. I øvrigt er han æresdoktor ved Central Missouri State University.

Julemænd

Sæsonens komme indvarsles i dag af Julemændenes Verdenskongres på Dyrehavsbakken. 150 deltagere vil drøfte forslag om EU-standardisering af skorstene - og udnævne Naser Khader til æresjulemand for hans indsats for afrikanske børn.

Wagner-elskere

"Vågner, vågner, sangerhelte. Springer op og spænder bælte. Skrig og skrål er kæmpedåd." Den 94. Wagner-festival åbner i dag i Bayreuth. Blandt andet vil der blive slået på skjolde for en ny iscenesættelse af Tristan ogIsolde.

Vikinger

På Moesgård Strand ved Århus søsættes for 29. gang et vikingetræf. Den næste uge vil 800 vikinger leve som sådanne, blandt andet ved madkogning over bålet. 200 krigere vil træne til kamp. Påtænkes der også plyndringstogter mod de britiske kyster?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her