Læsetid: 2 min.

Israel-Palæstina-konflikt nu som computerspil

Et dansk computerfirma er i færd med at udvikle et spil om konflikten i Israel. Spillet skal med virkelige scenarier med selvmordsbomber og demonstranter øge forståelsen for konflikten
22. juli 2005

Det danske spil firma Serious Games, er i gang med at udvikle et computerspil om krisen i Israel-Palæstina. Spillet hedder 'Global Conflict: Middle East', og er af genren kaldet Serious Games, hvis hovedformål er at være oplysende og uddannende. 'Global Conflict: Middle East' vil således være et realistisk og seriøst spil, der med selvmordsbomber og stenkastende demonstranter skal belyse konflikten gennem underholdning.

Spillet er udviklet af blandt andre Simon Egenfeldt-Nielsen fra Serious Games, der netop har afsluttet sin Ph.d-afhandling om potentialet for computerspil i undervisning. Til computermagasinet ComputerWorld siger Simon Egenfeldt-Nielsen, at man sagtens kan henvende sig til et kommercielt publikum uden at gå på kompromis med det oplysende og seriøse element.

"Målgruppen er ret tydeligt uddannelsessektoren, men hvis det her er lavet ordentligt, er der også mange spillere, som vil synes, at det er sjovt at gå i gang med. Vi tror meget på, at vi kan ramme begge målgrupper," siger han til ComputerWorld.

Projektet har allerede modtaget 2,3 millioner fra Det Strategiske Forskningsråd, og en privat investor er desuden inde over projektet. Lige nu færdigudvikles prototypen, der til foråret skal skaffe de omkring otte millioner, det vil koste at færdigudvikle spillet.

Alle sider af konflikten

Der foreligger endnu ikke mange oplysninger om selve spillets udformning, men i hovedtræk går det ud på, at man skal vælge, om man vil spille som enten Israel eller Palæstina, hvorefter man vil blive præsenteret for en række forhindringer. Man skal for eksempel forsøge at komme igennem en kontrolpost og få konfiskeret jord tilbage. Alt sammen spilsekvenser, der vil fokusere på de personlige konsekvenser af konflikten - med alt hvad det indeholder - men hovedformålet er at undgå vold selv om det selvfølgelig bliver en del af det, fortæller Simon Egenfeldt-Nielsen til ComputerWorld

"Det bliver aldrig vold for voldens skyld. Det er den yderste konsekvens af en række handlinger du foretager i spillet, og derfor mener vi det er rimeligt," siger Simon Egenfeldt-Nielsen.

Serious Games har allieret sig med en række Mellem-øst-kendere for at opnå så stor autencitet som muligt, heriblandt Herbert Pundik og Anders Jerikow. Desuden er FN-forbundet, Gentofte Kommune og det verdensomspændende spilfirma Electronic Arts med i projektet. Det endelige spil ventes i butikkerne i 2007.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her