Læsetid: 3 min.

Hvad der kun er rimeligt

Blødt toiletpapir, syv sofaer, rillede kondomer og Evian eller ej. En amerikansk hjemmeside har indsamlet fax'er med rockstjerners krav til alverdens spillesteder
26. juli 2005

Janteloven har siden 80'erne været gevaldig yt på disse breddegrader. Men måske burde man genoverveje et seriøst comeback. For måske er Janteloven slet ikke skabt på baggrund af smålighed fra Mors eller et sørgeligt mindreværd. Måske er janteloven slet ikke at foragte, men nærmere en stor hjælp til de personer, som af en eller anden grund kommer for skade at blive kendte og berømte. En lov, der kan holde dem lidt fast på sig selv og gøre dem tålelige at være i stue med.

Indrøm det. Nu hvor janteloven er ude. Hvis De var rockstjerne og helt frit kunne vælge. Helt uden økonomisk begrænsning, og i øvrigt havde et ego, der efter at være tiljublet af millioner ikke kunne være i verdenshavene. Kunne De så ikke også være en anelse besværlig med, hvordan Deres hotelværelse skulle se ud, eller hvad det skulle være muligt at få fat på lige inden en stor koncert.

Beskedne ønsker

Berømmelse gør et eller andet slemt ved én. Det dokumenterer den amerikanske hjemmeside www.thesmokinggun.com. Her har man via insidere overalt på kloden indsamlet oplysninger om de største verdensstjerner, der egentlig ikke skulle have ramt offentligheden: En fax på op imod 10 A4-sider fortæller ned til mindste detalje, hvilke krav der stilles til spillestedet, før stjernen sætter sine ben i landet. Og lad det være sagt med det samme: Det kan være en anelse hysterisk.

I den mere rimelige ende finder vi gode gamle folk som Bob Dylan og Johnny Cash. Dylan, som den mest beskedne af alle stjerne, ønsker sig faktisk blot varmt og koldt vand. Gode toiletfaciliteter, en god belysning og frem for alt, at der er rent. Johnny Cash ønsker sig (som de fleste stjerner) uanede mængder af frisk frugt, juice, slik, øl etc. etc. Derudover forventer han, at der hænger et stort amerikansk flag og desuden forbeholder han sig frihed til at udskyde koncerterne, hvis det viser sig, at de falder sammen med enkelte tv-shows, serier eller gode film i tv. Det virker alt sammen rimeligt nok.

De jævnalderende Rolling Stones er derimod en anelse mere krævende. Men hvor man måske havde regnet med noget med kvinder, sprut og stoffer, forlanges der 'familiære omgivelser, med plads til børn samt et full-size poolbord.'

De yngre stjerner er lidt mere besværlige. Mens rapperen Busta Rimes f.eks. forlanger Moët Champagne, KFC og rillede kondomer, vil Christina Aguilera have politieskorte, da hun hader at holde i kø på motorvejen. Listen over, hvad der skal være i hendes omklædningsrum fylder en tætskrevet A4-side herunder 10 flasker stuetempereret mineralvand - ikke Evian.

Blødt toiletpapir

Men blandt de mest hysteriske er den kraftige tenor Luciano Pavarotti. Ud over at han ingen dufte accepterer (gode som dårlige), vil han have en golfbil til rådighed og et rum med totalt mørke, forlanger han blødt toiletpapir og præcis syv sofaer. Samtidig forlanger han et fuldt udstyret køkken. Med 'en blender, en elektrisk skæremaskine, en juicemaskine (centrifugerende), et køleskab med fem Evian og 10 Perrier, friskpresset appelsinjuice, 10 citroner, fire yoghurt naturel og fire med smag. Roastbeef (rød), grillet kylling, et udvalg af oste, fem Coca Cola Classic, fem Pepsi light, fem flasker lokal øl, tre flasker Gatorade med citronsmag, et glas honning, sukker og mælk. Et komplet krydderisæt, en stor kurv med forskelligt brød, en stor kurv med forskelligt frugt, en stor kurv med grøntsager og friske urter. 10 kartofler, en flaske olivenolie, en flaske rødvins-eddike og, ja, listen fortsætter i det uendelige. Men det skal nævnes, at den ikke skiller sig nævneværdigt ud fra andre af de store stjerner.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her