Læsetid: 1 min.

ANDRE AVISER SKRIVER

28. august - Om Plummer har taget f.eks. nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen i ed, inden han udtalte sig om de ømtålelige sager, er dybest set et taktis...
29. august 2005

POLITIKEN

28. august - Ingen kan være uenig i, at det vil være bedst, at den unge får en rigtig praktikplads. Men hvad nu, hvis virkeligheden er den, at man til trods for diverse præmieordninger til arbejdsgivere mv. aldrig får skaffet tilstrækkeligt med praktikpladser? Skal man så fratage de unge muligheden for i det mindste at få en praktikplads på en skole - og dermed en uddannelse? Det er konsekvensen af ministerens logik. Og desværre ser det også ud til at blive konsekvensen i virkelighedens verden. Realiteten er nemlig den, at antallet af lærepladser er faldet (...)

BERLINGSKE TIDENDE

28. august - Om Plummer har taget f.eks. nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen i ed, inden han udtalte sig om de ømtålelige sager, er dybest set et taktisk, internt og for licensbetalerne temmelig uin-teressant anliggende i DR's topledelse. Og det ændrer under ingen omstændigheder ved sagens substans. Som er, at det ville være komisk at benægte, at der da stadig findes lommer i DR, især i det på talrige måder fremragende P1, hvor verdensbilledet er en kende fastlåst. Det drejer sig slet ikke om venstre- kontra højreorienteret journalistik, men bare om god kontra dårlig. I dét lys burde DR's ansatte tage imod Plummers udspil med et åbent sind.

JYLLANDS-POSTEN

28. august - Det er altså ikke nok at give gratis adgang til de store nationale museer, som kulturminister Brian Mikkelsen nu bebuder i den hensigt at give fri adgang til kulturarven. Der må også tænkes dynamisk fremad.

Bibliotekerne er kommunalt ansvarsområde. Men det må være muligt at øremærke en del af statens bloktilskud, så det sikres, at alle får større adgang til en del af fremtidens kulturarv, nemlig nutidens danske skønlitteratur.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her