Læsetid: 1 min.

ANDRE AVISER SKRIVER

6. august 2005

EKSTRA BLADET

5. AUGUST - Virkeligheden er formentlig, at terrorangrebene er isolerede, fanatiske islamistiske cellers hensynsløse og desperate rædselsgerninger, udløst af et irrationelt, men dybt og lidenskabeligt had til den vestlig kultur og samfundsform. Men for at al-Qaeda skal have nogen form for magt og indflydelse, må man foregive, at man styrer terrorangreb over hele kloden. De hjemmelavede, men dræbende bomber taler et andet sprog. Forhåbentlig lader den vestlige offentlighed sig ikke narre af de storskrydende al-Qaeda talsmænds løgne.

BERLINGSKE TIDENDE

5. AUGUST - Det europæiske anti-terror samarbejde halter af sted i et tempo, som slet ikke holder trit med den lethed i bevægelsen, som grænseoverskridende terror kan benytte sig af. En kendelse fra den tyske forfatningsdomstol i en udleveringssag har lige vist det, og London-bomberne peger også på det: I samme takt som Schengen-samarbejde og uhindrede rejsemuligheder har realiseret den næsten frie bevægelighed for alle EU's pæne og lovlydige borgere, har EU også givet fredens fjender og almindelige forbrydere uhørt gode arbejdsbetingelser.

POLITIKEN

5. AUGUST - Den moderne verden er fuld af paradokser: Hvem ville f.eks. have troet, at flertallet af skamlæbeomskæringer i Danmark foretages på almindelige, 'danske' kvinder? Ikke desto mindre er det absurd nok tilfældet.(-) Midt i vores moderne samfund tumler millioner af desorienterede middelklasseunger rundt og ender i ekstreme tilfælde med at påføre sig selv og andre uoprettelig skade. Identitetsforvirring kan i den forstand være lige så destruktiv som ideologisk dogmatik.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu