Læsetid: 2 min.

Andre aviser skriver

2. august 2005 - I sidste måned afviste den tyske forfatningsdomstol at udlevere en terrormistænkt syrisk forretningsmand, som de spanske myndighed...
3. august 2005

Politiken
2. august 2005 - I sidste måned afviste den tyske forfatningsdomstol at udlevere en terrormistænkt syrisk forretningsmand, som de spanske myndigheder anser for at være en af hovedkræfterne bag de blodige terrorhandlinger i Madrid 11. marts sidste år. Årsagen er, at den øverste juridiske instans i Tyskland ikke anerkender den fælleseuropæiske arrestordre, som forpligter til at udlevere egne statsborgere til retsforfølgelse i andre EU-lande. Netop denne hindring rammer også den danske begæring om at få udleveret den 83-årige Søren Kam til en retssag her i landet. (-) Men et er det juridiske tovtrækkeri, noget andet er holdningen til spørgsmålet om, hvorvidt en selv nok så voldsom begivenhed fra fortiden fortsat skal straffes. En sag, der er 62 år gammel, kan nok virke forældet, men det må i den forbindelse ikke glemmes, at Kam og hans kolleger bedrev terrorisme i det besatte Danmark. Nazisternes terrorhandlinger kostede mere end 100 danske modstandsfolk og uskyldige livet. (-) Det er muligt, at gerningsmændene kan sove om natten, men ofrenes familier glemmer ikke.

Berlingske Tidende
2. august 2005 - Bølgen af ny terror - med bomberne i London 7. juli i spidsen - har fremkaldt en ny, stærk debat om ytringsfrihed og "hate-speech" eller "hadsk tale". Her i landet går bølgerne højt om en dansk radiostation, der er gået langt over stregen med en opfordring til, at muslimske indvandrere skal fordrives eller et stort antal muslimske indvandrere slås ihjel for at beskytte Danmark mod terror. (-) Der er seriøse overvejelser om at stramme lovgivningen for at kunne skride hårdere ind over for alle, der erklærer sympati eller støtte til terror - herunder udvise imamer eller andre, der offentligt skaber sympati for terror. (-) Én alvorlig følgevirkning er, at den almindelige og næsten uundgåelige skepsis og mistænksomhed over for muslimer i almindelighed fører til chikane og forfølgelse, som radio Holger lægger op til. Det kan medføre helt forfærdende konflikter mellem meget store befolkningsgrupper i de vestlige samfund. Men samtidig er det helt nødvendigt at få isoleret terrorismen som den enestående og helt uacceptable pervertering af den politiske kamp, den er.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her