Læsetid: 1 min.

Folk

12. august 2005

Søvndal og Schmidt

SF har sit årlige sommertræf på Snoghøj denne weekend. Bl.a. vil Villy Søvndal og Helle Thorning-Schmidt diskutere, hvem af dem der har mest ret.

Peter Langdal

Kan man spille Strindberg på en helt ny måde? Peter Langdal kan. Instruktøren har for Nationaltheatret i Norge sammenskrevet scener fra Faderen, Frk. Julie og Kreditorer under titlen Hotel Strindberg. Ideen er- netop at dyrke ideen i stykkerne, ikke blot handlingen.

Hedevig Bagger

Tro det eller ej: Fru Hedevig Baggers Børnehave kan i dag fejre sit 125-års jubilæum. Der er ikke tale om en hvilken som helst børnehave, men om Danmarks første, som blev støttet af både kongehus og jævne folk. Stor jubelfest i dag på Bispebjerg.

Brian Eno

New Age-Brian Eno siger i et interview: "Jeg husker fra dengang, jeg boede i New York, at jeg så en fyr gå på gaden med en walkman, og jeg tænkte, at det der- det vil aldrig slå an. Ingen gider gå rundt med musik i hovedet hele tiden." Eno erkender fejltagelsen.

Sten Kaalø

Sten Kaalø fik sit gennembrud, da Otto Sigvaldi gik op og ned ad Strøget og solgte hans debutdigte fra en barnevogn i 60'ernes swingin' København. Med hud og hår hed den - og solgte i tusindvis. I dag er Sten Kaalø frimenighedspræst i Jylland - og fylder de 60.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her