Læsetid: 1 min.

Folk

10. august 2005

Al-Hamlet

Sulayman Al-Bassam fortæller på pressemøde i dag om sin arabisk-inspirerede version af 'Hamlet', som opføres på Kronborg fra i morgen.

Märta Tikkanen

Den finske bestsellerist gæster den 1. september Frederiksberg Hovedbibliotek - samme dag som hendes opus, 'To: Scener fra et kunstnerægteskab', udkommer i Vagn Steens danske oversættelse. Hun åbner også en udstilling af Henry Tikkanens tegninger.

Mand!

En hustru til en makedonsk mand henvendte sig til politiet, da hun efter et toiletbesøg på en tank opdagede, at han blot var kørt videre. Manden forklarede sig - 335 kilometer senere - med, at han troede hun sad på bagsædet, for det "plejer hun jo altid at gøre."

Karan Omidvari

En ny undersøgelse under ledelse af Karan Omidvari i New Jersey føjer spot til skade over for rygerne, dette forfulgte mindretal. Den omfatter cirka 400 biograffilm og påviser, at det er skurkene, der ryger mest. Sandelig en forandring siden salig Bogarts tid.

Ebbe Kløvedal Reich

Forfatteren mindes ved arrangement på Christianshavn den 28. august. Asger Aamund, Lone Hertz, Bente Hansen, Nadia Kløvedal Reich, Tine Bryld og Claus Flygare vil tale, og flere af Kløvedals sange vil blive sunget. Sønnen Jacob har skrevet en ny sang til sin far.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her