Læsetid: 1 min.

Folk

23. august 2005

Havfruen

Man skal nok være japaner for at fotografere: Da Den Lille Havfrue ved Langelinie i dag fylder 92 år, springer 92 havfruer i vandet og danner tallet 92.

Slaven

I dag, på FN's dag til minde om slavehandel og dens afskaffelse, tænker hele verden lidt på den danske greve Ernst Schimmelmann, hovedmanden bag det første forbud mod slavehandel. Det blev indført i 1792 med virkning fra 1803 på De Vestindiske Øer.

Kaninprinsen

Kongehusets svar på Duracell-kaninen, Joakim, er atter på færde: Efter frokost besøger prinsen Center for Kultursamarbejde med Udviklingslande for at høre om den kommende kulturfestival om Mellemøsten. Snarrådigt arrangerer centret samtidig pressemøde.

Skinnespotteren

'Jeg skal skinne mig', sagde klovnen Viggo i barndommens Cirkus Buster. Vise ord for Banedanmark, der på et pressemøde i Fredericia i formiddag redegør for ombygningen af de jyske spor. For en sikkerheds skyld: Tag et tidligt tog, hvis du skal af sted til pressemødet.

Suppekogeren

Det skvulper lystigt i jubelårets sammenkogte H.C. Andersen-gryde: I aften har Det Kongelige Teater således premiere på helaftensballetten 'Hans Christian Andersen - The Anatomy Of A Storyteller', skabt af den danskfødte koreograf Kim Brandstrup.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her