Læsetid: 2 min.

Smæk i Morilds svedekasse i Nyhavn

Gennemheglingen i Jacob Morilds konfessionelle skriftestol dybt i caféskibets bug er morsom. Alt swinger og ingen politiske partier undgår svirp
3. september 2005

Trænger du, schludder, din nabo til at få absolution for sin selvfedme, møgforkælede magelighed, friværdi, karrierefiksering og sit nyerhvervede medlemskab af De Radikale, er der hjælp at hente hos Jacob Morild.

Efter udstilling kommer offentlig spanking - de andre idioter sidder ved Gud og skraldgriner af dig - og blitzkort selvkvalme, hvorefter du, vrøvl, din nabo kan gå bort med ren samvittighed.

Samvittighed? Retro-fænomen, se National Encyklopaedien, bind 16.

Ja og dog, måske fungerer det allerbedst, hvis naboen er masochist, for hold kæft, det gør- jeg mener, det må gøre ondt på målgruppen, som du og jeg jo ikke tilhører, men dog kender så godt.

Krakileren, der rasmusmodsætter sig ethvert forsøg på venlig opmuntring. Den pacende far, der jager 11-taller sammen med Ulla Tørnæs. Nyradikaleren, der "ved man har ret, men ikke behøver ta' ansvar for en skid" - her går mutter Jelveds håndtaske ud af sit gode skind - og hver aften takker Richard Florida, den kælne, nedladende kursuskonsulent med den grimme agenda, spindoktoren fra Statsministeriet, der smovser i de andres fiaskoers knaldgode underholdning og alle de andre.

Gynækologvitser

Nå, ind imellem skal ofrene jo også have ilt og tid til at rette ryggen, så kaptajn Morild smider et par jordstrygere ind.

Gynækologvitser går altid lige ind, om jeg så må sige, det samme gør en smækker hunk med en helt særlig seksuel præference og domino-ulykken forårsaget af din fætters Nimbus.

Men tag ikke fejl, der er intet frelst over gennemheglingen i Morilds konfessionelle svedekasse dybt i caféskibets bug. Alt swinger, ingen politiske partier undgår svirp, intet letkøbt forlader scenekanten og folk, der allerede ligger ned, får en usentimental hånd, så stilheden et øjeblik breder sig i kahytten.

Ikke andre onde ord om Niels Hausgaard og de andre 'fastansatte' i den afdøde tv-satire genre end at dem har vi set. Igen og igen, hvis vi gider. Men gør vi ?

Debutant Kenneth Plummer kunne forbedre sit image med en hurtig indforskrivning af denne opgraderede satiriker, der er et skarpt talent på sit område. For ikke at sige områdets skarpeste. Skriver - ligesom Carl-Erik Sørensen - de ondeste tekster og hurtigtegner, timer, crooner/lidrer/rocker og spidspointerer på beatet med sjælden professionalisme. På et kalorieforbrug svarende til en bjergtrøje. Fra blues til bossa nova kammeratligt sekunderet af Nicolai Majland.

Derfor med et lån fra hans 'brug dog livet-farvel'; Så se for fanden lortet, før det slutter - den 17. dennes.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her