Læsetid: 1 min.

FOLK

25. oktober 2005

Cykelrebeller

30.000 ungarske cyklister kæmpede for nylig for bedre cyklerettigheder i historiens største Kritiske Masser-demo. Mon vilkårene er bedre for de firbenede rebeller?

Skægge rebeller

Tag den, Christiania! New Zealands Klovnehær demonstrerer i dag i Wellington mod en våbenmesse, hvor Lockheed Martin og andre rare købmænd fremviser nyt legetøj, der kan sælges til børn og voksne i alskens sjove krige. Helle for at smide den første lagkage!

Skæggede rebeller

150 mænd af den mere alvorlige type - fanger i Guantánamo - har nu sultestrejket i snart tre måneder for at kræve de børn, som også sidder der, løsladt. Og for at få tildelt nogle af de menneskerettigheder, som på vejen derned må være forsvundet i Bermudatrekanten.

Tekstilrebeller

Det sker flere og flere steder i verden: Fabrikker bliver indtaget og overtaget af daglønnere, som er trætte af manglende rettigheder. Nu har syersker i Uruguay gjort kolleger i Argentina kunsten efter og styrer selv deres fabrik uden cigarrygende chefer. Hersk og del?

Ikke flere rebeller

Så må det være slut med al den kamp for rettigheder: På Korsika blev franske specialstyrker sat ind med helikoptere mod den strejkende fagbevægelse, og i San Francisco sparkede sikkerhedsvagter strejkende sygeplejersker ned. Så ka' de lære at rette ind, ka' de.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu