Læsetid: 1 min.

FOLK

8. november 2005

Ulla Tørnæs

Hun skal i dag i Folketinget uddybe "den kønsmæssige sammensætning af en referencegruppe, der skal analysere Danidas privatsektorprogram". Kør på, Ulla.

Mobbere

Amagers Bella Center holder i dag 'Ledelsens dag' med fokus sat på mobning som et af de vigtige temaer. Vil tidligere familie- og forbrugsminister Henriette Kjær (C) komme og fortælle om sine erfaringer med Venstre-folk i og uden for regeringen?

Tvillinger

Danmarks og Norges kongefamilier stimler i dag sammen til samhørighedskonference i Dansk Design Center. Konferencens påhitsomme titel er: "Fra tvillingeriger til rige tvillinger?". Hvor hører Sverige hjemme i billedet?

Bødler

I dag er det 485 år siden, at Christian II foranstaltede det stockholmske blodbad. Dårlig ide. Det kostede Danmark lederskabet af Kalmar-Unionen, og 130 år senere truede svensk nag Danmarks eksistens. Hollænderne kom og reddede os.

Haakon VII

Billedhuggeren Kirsten Ortved har over den norske heltekonge lavet en mindeplade, der i dag afsløres ved Charlottenlund Slot. Kong Haakon VII var bror til danske Christian X og 1940-45 det norske folks samlingspunkt i London.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her