Læsetid: 1 min.

Folk

19. november 2005

Opvaskere

DM i opvask afholdes i dag i Albertslund - for professionelle vel at mærke, ikke amatørsjaskere. Maskiner må heller ikke deltage.

Muhammed Ali

Parret Lonnie og Muhammed Ali åbner denne weekend et center i Kentucky, hvor unge fra hele verden skal kunne mødes og lære om hinandens kulturer i et kreativt miljø, hvor de kan lære at "blive så store, som de er," som det hedder - helt i Alis ånd.

Annika Hoydahl

Siden Annika Hoydahl som ung kom til Danmark har hun været en aktiv kulturel ambassadør for Færøerne. Blandt andet har hun sat musik til tekster af William Heinesen og Roi Patturson. På 60-årsdagen i dag udkommer en ny cd med børnesange.

Bi

I morgen for 115 år siden fødtes Harald Madsen i Silkeborg. Efter et liv som klovn, akrobat og rytter i cirkus blev han kendt som Bivognen i Fy- og Bi-filmene. Fy og Bi var verdens første komikerpar på film. Senere fulgte Gøg og Gokke og Finn og Jacob.

Sainap Gaschajewa

Hun er kendt som 'duen fra Tjetenien.' I morgen modtager hun i Køln Lew Kopelew-prisen for Fred og Menneskerettigheder. Blandt har hun videresendt videoer, som dokumenterer grusomheder, og hun har hjulpet forældreløse børn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her