Læsetid: 2 min.

Klaus Bondam vil gøre København prostitutions-fri

De radikale vil gøre hovedstaden prostitutionsfri, og ansatte og politikere skal underlægges etisk kodeks
10. november 2005

Det skal være slut med købesex på Københavnske gader og i dunkelt oplyste kælderlokaler.

Og specielt de kommunalt ansatte og medlemmer af borgerrepræsentationen skal holde sig på måtten.

Sådan bliver det, hvis det står til den radikale overborgmesterkandidat Klaus Bondam.

Han lancerer nu et omfattende udspil på prostitutionsområdet.

Der skal etableres et Center for prostitution, der skal indeholde både en forskningsafdeling og en rådgivningsenhed. Sexkunder skal have mulighed for at komme i terapi, og der skal være en særlig afdeling for udenlandske kvinder.

'En skamplet'

Derudover ønsker Bondam at indføre et såkaldt Københavnerkodeks, der skal sikre, at alle ansatte og folkevalgte i kommunen tager afstand fra købesex.

"Det er ganske simpelt uværdigt for en by som København og en skamplet, at vi så længe har vendt de blinde øje til, når det handler om nogle af samfundet allersvageste," siger Klaus Bondam.

Han mener, at det er rimeligt, at der stilles specielle forventninger til ansatte i København. Derfor et såkaldt Københavnerkodeks, hvor ansatte og politikere skal tage afstand fra købesex. Derudover skal kommunen opfordre til, at de store turistorganisationer ikke reklamerer for escortservice, stripklubber og bordeller og tage skarpt afstand fra sexkøb i de kommunale institutioner som plejehjem eller beskyttede boliger. Kommunen skal heller ikke formidle sexkøb til handikappede, kræver De Radikale.

"Et Københavnerkodeks sender et klart signal om, at vores by er et fællesskab, og som forvalter af det fællesskab, må man også respektere et værdisæt. Et værdisæt, der siger, at det aldrig kan være en menneskeret at få sex med et andet menneske," siger han.

Pres på Folketinget

Klaus Bondam er fortaler for en kriminalisering af prostitutionskunder og vil bruge sin platform på Københavns rådhus til at presse Folketinget i den retning.

SF-kandidaten Camilla Burgwald, der er en del af 'det feministiske firkløver' byder Klaus Bondams forslag velkommen.

"Det er et område, som har optaget SF i flere år, og vi har som det første parti entydigt anbefalet et forbud mod købesex. Og Klaus Bondam kommer da også et stykke, men det er vigtigt at understrege, at prostitution ikke kun er et socialt problem, det skal også ses i et ligestillingsperspektiv," siger hun.

SF har tidligere i valgkampen lanceret den ligestillingspolitiske handlingsplan København - en køn by.

SF er i følge både Camilla Burgwald og spidskandidat Bo Asmus Kjeldgaard klar til at være med til at finde pengene til en ekstra indsats på området og bakker også op om forslaget om et Københavnerkodeks.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her