Læsetid: 1 min.

FOLK

6. december 2005

Ordspillere

Ekstra Bladets lederskribent om Winnie Berndtson: "Hun startede som Kramers kronprinsesse - nu er hun endt som en patetisk, politisk parentes."

Studerende

Heller ikke i dag vil der kommer flere studerende gennem uddannelsesmaskinen ved at blive frataget SU på overbygningen eller påtvunget tilbagebetaling af støtten. Heller ikke i dag bliver det nemmere at studere, hvis man gør det sværere at klare sig.

Præsidenten

Regerer man tyrannisk, beviser man sin magt ved at handle uforståeligt: Lørdag besejrede Real Madrid i en slags lokalopgør Getafe med 1-0. Det fejrede klubbens præsident Florentino Perez med at fyre den brasilianske træner Vanderlei Luxemburgo.

Lille a

Således gik det lille a fra dobbelt-a: Peter Adolphsen fra Aalborg forsøgte at blive gøgler, lavede en udstilling på et vaskeri og endte som forfatter til små historier i den store stil. I dag læser han op af sin til mange sprog oversatte roman 'Brummstein' et sted i Tyskland.

Slaver

Det er i dag 140 år siden, at USA ratificerede den 13. tilføjelse til forfatningen: Fra denne dag var slaveri forbudt. Det var jo helt rigtigt. Vi kunne fejre dagen ved for fremover at forbyde udtrykket 'økonomisk incitament' som andet end vittighed.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu