Læsetid: 1 min.

ANDRE AVISER MENER

MADRID , 20. jan. - Frankrigs nye atomafskrækkelsesdoktrin, der truer ethvert land, der iværksætter terrorangreb på fransk grund, med atomangreb, e...
21. januar 2006

El País

MADRID , 20. jan. - Frankrigs nye atomafskrækkelsesdoktrin, der truer ethvert land, der iværksætter terrorangreb på fransk grund, med atomangreb, er både yderligtgående og farlig. Man bemærker sig, at Chirac også legitimerer atomtruslen med ønsket om at sikre Frankrig "strategiske forsyninger". Den franske præsidents udvidelse af 'den mulige og fleksible brug af atomvåben' gør med denne udmelding bestræbelserne for ikke-spredning af a-våben en meget dårlig tjeneste. Det er værd at minde om, at Chirac begyndte sin første periode med atomforsøg i Stillehavet i 1995 for at markere sin autoritet. Men end ikke bomben kan redde Chirac nu. Hans nye atomtale kan bedste beskrives som en dødsrallen og et tegn på dekadence end på en afstivelse af hans mandat.

Al-Jumhuriyah

KAIRO, 18. jan. - Vi siger nej til dobbeltstandarder. På grund af sit atomarsenal føler Israel sig i en position til at gennemføre en aggressiv, ekspansionistisk politik og afvise enhver fair løsning på det palæstinensiske spørgsmål. Det internationale samfunds fiasko i forhold til at sætte ind imod Israels aggressive atomarsenal gør følgelig bestræbelserne på at hindre andre lande i at følge i Israels fodspor både hykleriske og utroværdige.

Miami Herald

MIAMI, 20. jan. - Det amerikanske missilangreb i Pakistan i sidste uge forfejlede ikke blot sit mål, men skadede også den amerikanske ledede 'krig mod terror'. Også selv om missilerne havde dræbt al-Qaedas næstkommanderende, Ayman Zawahiri, ville omkostningerne i tabte menneskeliv - 18 civile, deriblandt kvinder og børn - og tabt politisk kapital være betragtelige. At påberåbe sig en højere moralsk ret i antiterrorkrigen bliver stadig sværere med sådanne angreb. Er USA virkelig nødt til at betjene sig af taktikker, der ligner dem, der anvendes af de terrorister, vi prøver at få ram på, for at besejre terroren?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her