Læsetid: 1 min.

FOLK

11. januar 2006

Albert Hofmann

Forskeren, der fandt LysergSyre-Diethylamid, bedre kendt som LSD, runder i dag - med eller uden - de 100 år. Han fejres med symposion i Basel.

Flemming Østergaard

Hvad er kultur? Det har mange forsøgt at definere, senest Parkens og FCK's chef, der til Berlingeren siger: "Kultur er noget, der får støtte. Får man ikke støtte, er man ikke kultur." Selv læser han sjældent en bog, men ser gerne film med Al Pacino og de Niro.

Tandens folk

Folketingets Sundhedsudvalg modtager i dag 3.000 underskrifter fra folk, der er imod tandlægers brug af kviksølv i plomber. Når man nu regner det for farligt i alle mulige andre sammenhæng-I Norge og Sverige er man gået over til plast.

Michael Christiansen

Det Kgl. Teaters chef får sin sag for hos Kirsten Erlendsson i B.T. Hun sammenligner ham med kyniske mr. Scrooge fra Dickens' juleeventyr, fordi han - før begravelsen - har offentliggjort, hvor mange millioner, teatret taber på John Hahn-Petersens død.

Rummets folk

NASA opsender, hvis alt går vel, i dag endnu et rumskib, denne gang med det pompøse navn New Horizons. Men alt går langt fra altid vel, hvorfor der påregnes at såkaldt 'mulighedvindue' på en måneds tid. Rumskibet skal flyve forbi Pluto, som ikke er en rumhund.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her