Læsetid: 2 min.

DF holder hånden over Fogh

Statsministerens kursændring i Muhammed-sagen møder ikke kritik fra Dansk Folkeparti. Vælgerne strømmer til, viser ny meningsmåling.
4. februar 2006

Statsministeren har siddet solidt på medierne siden Muhammed-sagen eksploderede for seks dage siden.

Alligevel er det Dansk Folkeparti, der bliver belønnet af sagen, viser en ny meningsmåling, som Greens Analyseinstitut har gennemført for Dagbladet Børsen.

Partiets opbakning er den højeste i fem år med en tilslutning på 14,5 procent af vælgerne, hvis der var valg i dag. Målingen er markant højere end for et år siden, hvor 12,1 procent støttede partiet.

Dansk Folkeparti har ellers ført en mere tilbagelænet stil end det normalt plejer, når diskussionen handler om muslimer.

Hverken Foghs personlige afstandstagen fra JP-tegningerne eller gårsdagens møde med de 11 ambassadører er temaer, der kan hidse Dansk Folkeparti op.

"Det er rigtigt, at vi har været enige med Fogh om, at de her tegninger var satire fra start af. Men at han nu personligt tager afstand til tegningerne, det ser jeg altså ikke som noget problem. Det samme gælder det nye møde ambassadørerne. Fogh har håndteret sagen til udmærkelse, og det roste jeg ham for så sent som i tirsdags," siger Søren Krarup.

Dyrt for S

Målingen er gennemført fra 31. januar til 1. februar blandt 1.033 personer, hvilket er samtidig med, at Muhammed-sagen for alvor brød løs i medierne. Og sagen har kostet dyrt for Socialdemokraterne, som går markant tilbage fra 27,3 procent i januar til nu 23,6 procent.

"Tilbage i 2001 bakkede vi 100 procent op om Nyrups håndtering af 11. september. Når der er krise, så må man stå sammen med landets leder, og her har Socialdemokraterne altså ikke virket alt for gode. Både Svend Auken og Helle Thorning har brugt konflikten indenrigspolitisk, og det tror jeg faktisk ikke, at vælgerne kan lide," siger partiets udenrigsordfører Søren Espersen, der har tegnet partiets politik i Muhammed-sagen.

De dramatiske billeder af Dannebrog i flammer tror han til gengæld ikke har hjulpet partiets sag.

"Nej, Dannebrog er jo også SF's og Enhedslistens flag. Det tilhører os alle sammen," siger han.

Ud over DF går De Radikale frem fra 9,2 til 10,7 procent, mens regeringspartierne går en smule tilbage. K får 9,7 procent mod 10,5 i januar, og Venstre henter opbakning fra 28,9 procent mod 29,1 for en måned siden. SF går frem fra 7,2 til 7,8 procent og Enhedslisten falder fra 3,2 til 2,5 procent.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her