Læsetid: 1 min.

FOLK

21. februar 2006

Malcolm X

Blev myrdet for 41 år siden og sagde om sortes rettigheder i USA: "Du kan ikke stikke en kniv 23 cm ind i en mands ryg, trække den 16 cm ud igen og kalde det fremskridt."

Richard Nixon

Samme dag, syv år senere, blev Nixon og Mao gode venner mod den fælles fjende Sovjet efter godt forarbejde af Kissinger. Under et besøg på den 6.000 km lange Kinesiske Mur sagde Nixon så filosofisk, som kun han kunne være: "It sure is a great wall."

Lee Scott

Selv samme Kina er som bekendt hjemsted for fabrikker, hvor gigantkæden Wal-Marts underleverandører hygger sig med at lave legetøj for under en krone i timen. Det kan præsident Lee Scott glæde sig over, når han i dag præsenterer årsregnskabet for 2005.

Morrissey

Ikke blot har han tilgivet Jesus og krævet Thatchers hoved i guillotinen - han spiller også på Roskilde Festival igen i år. Da Morrissey engang fik forklaret, at popbandet TATU var to lesbiske, russiske teenagepiger, lød hans replik: "Well, aren't we all..."

Wayne Coyne

Også Flaming Lips er på festivalen i et orgie af balloner og dyrekostumer. Sange som Do You Realize?? sætter tanker i gang: "Forstår du, at vi svæver gennem rummet? Forstår du, at glæde får dig til at græde? Forstår du, at alle, du kender, en dag vil dø?"

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her