Læsetid: 1 min.

ANDRE AVISER MENER

13. marts 2006

The Observer

LONDON, 12. marts - Hvis Milosevics død bringer minder om en skamfuld periode, er den også en magtfuld påmindelse om, hvordan, som et forsinket svar på politisk bøllevæsen, en ny doktrin om humanitær intervention opstod. Det internationale samfund vil igen komme til at stå over for karismatiske ledere med opflammende dagsordener. Det vil igen være fristet til at imødekomme dem. Milosevics død er en passende påmindelse om den lærestreg, der er ætset ind i en ældre generation af europæere, arret af folkemord: aldrig igen.

The Independent

LONDON, 12. marts - Som treårs-jubilæet for invasionen af Irak nærmer sig, er benægtelsens mur omkring den britiske regering ved at revne.

Kim Howells, viceudenrigsministeren, indrømmede i går, at det land, som Tony Blair ønsker som et sømærke, et forbillede og en fremkalder af demokrati i Mellemøsten er "et rod". Det er et ret mildt, tamt ord for en frembrydende borgerkrigs daglige slagtninger.

International Herald Tribune

11. marts - USA's forhenværende udenrigsminister Henry Kissinger skriver:

"Målet bør være et Asien, der navigerer mellem et uacceptabelt overherredømme af én magt og et rustningskapløb, der gentager Europas tragedier, blot med slagkraftigere våben og endnu mere vidtrækkende følger. I en tid, der er bekymret over terror og et muligt civilisationernes sammenstød, rejser det begyndende samarbejde mellem de to store demokratier, Indien og USA, et positivt og håbefuldt perspektiv."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her