Læsetid: 1 min.

Flertal for terrorpakke i fare

Justitsministeren fastholder hvert et komma i terror-pakken, mens Venstres folketingsgruppe slår sig i tøjret, og flertallet smuldrer
3. marts 2006

Regeringens eget flertal ser ud til at smuldre, når det handler om opstramninger af terrorlovgivningen.

Flere håndfulde folketingsmedlemmer i Venstres gruppe er meget skeptiske, og truer med at stemme imod, hvis der ikke bliver ændret i lovforslagene.

Men regeringens koordinationsudvalg fastholder, at den terrorpakke, der blev sendt i høring onsdag er kommet for at blive.

Justitsminister Lene Espersen (K) har endvidere offentligt slået fast, at "terrorpakken ikke genåbnes".

Derudover har justitsministeren endda åbnet for, at der kan komme yderligere stramninger på et senere tidspunkt.

Men regeringstoppen skal passe på med at sælge skindet, før bjørnen er skudt, lyder det klare råd fra Venstres gruppe. Her er man nemlig langt fra overbevist om, at en omfattende terrorpakke er lykken.

Venstres retsordfører Birthe Rønn Hornbech advarer direkte regeringen.

"Nu er det jo sådan, at forslagene skal godkendes af Venstres folketingsgruppe. En minister kan ikke fremsætte forslag, uden at de er godkendt i Venstres og den konservative gruppe. Og det her er ikke godkendt i Venstre," siger hun.

"Der bliver ændret på den pakke, som nu er sendt i høring. Ellers kan et samlet Venstre ikke stemme for. Og den situation tror jeg ganske simpelt ikke vil opstå," siger et medlem af Venstres folketingsgruppe, der ikke ønsker at udtale sig til citat.

Partiets retsordfører Birthe Rønn Hornbech orienterede i går Venstres folketingsgruppe om det forslag, som nu er sendt i høring. Og det var ikke en orientering, der gjorde situationen mindre anspændt.

"Konflikten er klar, og store dele af Folketingsgruppen kan simpelt hen ikke spise det her," lyder det fra en anden kilde.

I Venstres gruppe er traditionen, at man muligvis nok går splittet ind, men kommer samlet ud. Det betyder, at Venstres folketingsgruppe stemmer samlet i salen, når lovforslag kommer til afstemning. Og derfor vil det være meget overraskende, hvis regeringen fremlægger en terrorpakke, som dele af Venstres folketingsgruppe ikke kan stemme for.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her