Læsetid: 2 min.

Jelved: Bliv Naser

Marianne Jelved afviser, at truslerne mod Naser Khader ændrer den radikale udlændingepolitik
25. marts 2006

Mens Naser Khader overvejer sin politiske fremtid sammen med sin familie, opfordrer partileder Marianne Jelved Naser Khader til at blive i politik.

"Nu vil jeg ikke presse Naser Khader. Han har været udsat for et kæmpe pres i den seneste tid. Ikke alene med de seneste trusler, men han har jo været under konstant politibeskyttelse, og det er hårdt. Men uden at presse ham vil jeg gerne sige, at jeg håber, at Naser vender tilbage til politik. Det vil næsten ikke være til at bære, hvis de her trusler skulle være med til, at han forlader Folketinget," siger Jelved.

Det Radikale Venstre har haft svært med at trænge igennem med, at partiet gør noget aktivt for at bekæmpe radikale kræfter i det muslimske miljø herhjemme. Et kritikpunkt som Naser Khader flere gange har slået på.

Kritisk for begge parter

I stedet for kun at rette skytset mod Dansk Folkeparti burde partiet ifølge Khader spille en mere offensiv rolle i forhold til undertrykkende tendenser i visse indvandrerkredse, mener Khader. Men det mener Jelved ikke.

"Ligegyldigt om Naser har den holdning, så mener jeg ikke, at det her handler om enten eller. Det her handler om, at man sagtens kan være kritisk over for begge parter," siger Jelved.

Derfor får sagen ingen konsekvenser for den radikale udlændingepolitik, understreger hun.

"Jeg kan simpelthen ikke se, hvordan denne her sag ændrer det, vi står for som parti. Vi er imod alle undertrykkende kræfter i samfundet, vi siger det bare på en anden måde end Dansk Folkeparti gør," siger Jelved.

Naser Khader afgør først på mandag om han fortsætter i politik. I går ønskede han ikke at udtale sig om sagen, men på sine hjemmesider afviser han, at han er gået under jorden. Han overvejer blot sin fremtid, forklarer han.

"Der spekuleres meget i min situation lige nu. Men lad mig slå fast: Jeg er ikke gået under jorden, og jeg er heller ikke brudt sammen. Jeg har brug for at sunde mig oven på flere måneders stress, og jeg har brug for at være sammen med min familie," siger Naser Khader. Der i samme omgang takker for de mange støttemails, han har modtaget.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her