Læsetid: 2 min.

Rønn: Vi har ikke fået indrømmelser

Birthe Rønn Hornbech afviser, at Venstre har fået indrømmelser i terrorspørgsmålet, sådan som Rohde giver udtryk for. Desuden advarer hun sine partifæller om at æde regeringens terrorpakke før dagens gruppemøde. "Der er nogen, der kommer til at fortryde det her," siger hun
30. marts 2006

Venstres politiske ordfører Jens Rohde har haft så mange forskellige meninger om den kommende terrorlovgivning, at flere gruppefæller nu kræver et ordentligt svar fra hans mund på dagens gruppemøde.

I efteråret var Rohde stort set enig med partiets retsordfører Birthe Rønn Hornbech, når det kom til at uddele kritik af regeringens terrorplaner, men nu bakker han op om regeringens terrorpakke.

Ifølge Rohde har Venstre nemlig fået de indrømmelser, som partiet kom efter, men det passer ikke," siger Birthe Rønn Hornbech.

"Der er jo ikke givet nogen som helst indrømmelser. Det er jo ikke nogen indrømmelse, at tingene går i udvalg, sådan som Rohde har været ude og sige i medierne," siger hun.

Allerede i midten af november måned sidste år blev de tre mest vidtgående punkter i regeringens terrorpakke hevet ud og sendt i udvalg til nøjere granskning. Det handler om punktet, hvor danske myndigheder kan nægte indrejse til personer, der har ytret sig 'demokratifjendtligt', punktet som giver politiet mulighed for at scanne hele boligblokke samt muligheden for mere video-overvågning. Alle tre punkter som justitsminister Lene Espersen ikke afviser kan blive en del af regeringens politik til allerede til efteråret.

Derfor kan Birthe Rønn ikke få øje på Venstres 'indrømmelser', sådan som partiets politiske ordfører kan.

"Jamen, der er jo netop ingen forsikring om, at der er noget, der ryger ud. Det bekymrer mig, at der er nogen, der render rundt og siger, at der er noget, der er blevet taget ud. Det er der ikke," siger Rønn Hornbech.

Hvem taler sandt?

En anden kritiker af regeringens terrorplaner er Leif Mikkelsen, og han undrer sig også over Rohdes snak om 'indrømmelser'.

"Jeg vil da gerne høre noget mere om, hvad Birthe Rønn og Jens Rohde mener. Rohde siger, at vi har fået indrømmelser, og det mener Birthe Rønn ikke. Hvem taler sandt? Det må frem på gruppemødet," siger Leif Mikkelsen og understreger, at han fortsat er enig med Hornbechs kritik af terrorpakken.

Birthe Rønn understreger, at der ikke blot skal være tale om "små justeringer", før hun kan acceptere den kommende terrorlovgivning.

"Jeg hører til de gamle parlamentarikere, der mener, at det er folketingsgruppen, der skal bestemme. Derfor må folk gøre sig klart, om de vil tage forbehold, eller om de vil lade sig kue. Det er helt frivilligt," siger hun, men understreger, at partifællerne selv er ude om det, når lovgivningen viser sig at være en fejl.

"Der er nogen, der kommer til at fortryde det her. Hvis man stemmer for regeringens forslag, som det ser ud nu, så har man jo for meget lang tid bundet sig selv, og man kan ikke over for nogen journalist tale om retssikkerhed fremover. Det ville simpelthen ikke virke troværdigt," siger hun og uddyber.

"Hvis man stemmer for, så sætter man politiets egen bekvemmelighed foran retskendelser og foran retssikkerheden. Man kan ikke spole filmen tilbage. Det er virkelig et skred. Jeg tror snarere, det er andre end mig, der kommer til at fortryde det her," siger Birthe Rønn Hornbech.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Jens Rohde.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her