Læsetid: 1 min.

ANDRE AVISER MENER

26. april 2006

The Scotsman

EDINBURGH, 25. april - Vist er Kinas forhold til menneskerettigheder og demokratiske normer anstrengt, men præsident Hu Jintao er ikke nogen egocentrisk psykopat eller farlig ideolog som Mao. Han er en høflig teknokrat i vestligt jakkesæt, som kæmper for at nå at skaffe job til en milliard fattige bønder, før de invaderer Kinas nye skinnende kyststorbyer og skaber ravage. Før eller siden må Hu dog besinde sig på demokratiske værdier.

Han kunne begynde med at give bønderne ejerskab til jord og indføre frie lokalvalg. Dette ville være et stærkt bidrag til at dæmme op for den enorme korruption blandt de kommunistiske ledere i landdistrikterne, som er årsag til så megen social uro.

Gør han dette, vil Hu i et slag vokse fra bureaukrat til statsmand.

Frankfurter Rundschau

FRANKFURT, 25. april - Valgsejren til Ferenc Gyurcsany og hans socialistparti var af flere grunde godt for Europa.

At flertallet af Ungarns vælgere modstod oppositionens løsslupne nationalpopulisme viser, at det bestemt ikke er alle nye EU-medlemslande, der som Polen forskanser sig i EU-skeptikernes fold. Ydermere vil den socialistiske-liberale koalition være langt bedre kvalificeret til at forbedre relationerne til Rumænien med dets store ungarske minoritet og dermed også til at agere brohoved for integration af fremtidige EU-medlemmer i Sydøst-Europa.

Al Badil al-Dimoqrati

BAGDAD, 24. april - Efter lang tids drægtighed barslede den irakiske elefant omsider med, hvad der var en ulv i forklædning. 'National enhed' døbte vore folkevalgte den nydfødte. Spædbarnet udspringer ikke af sekterisk splid, påstår de, men har et shiamuslimsk hoved, sunniarabiske hænder og kurdiske ben... Den sekteriske splid skjuler imidlertid blot sine skarpe hjørnetænder bag floromvundne udtryk og vil fortsat kræve nye ofre for at kunne overleve. Fremover vil den søge at stille appetitten på sit foretrukne måltid: sekularister.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu