Læsetid: 1 min.

FOLK

29. april 2006

Ejvind Larsen

Nærværende dagblads elskelige dynamo og åndelige salt i årtier runder de 70. Elværk Mangeord hyldes på dagen i Vartov. Hjertelig tillykke herfra.

Niels Barfoed

Endnu en stout og uopslidelig kulturpersonlighed fylder år i dag - litteraturmennesket, ytringsfrihedsforkæmperen, den stedse engagerede og utrættelige intellektuelle nomade passerer de 75. Uden antydning af rust i pennen.

Jean-Georges Noverre

Pen behøves ikke - kun ét instrument er nødvendigt: det menneskelige legeme, og enhver af dets bevægelser kan ses som et tilløb til dans. Det er i dag International Dansedag og fødselsdag for den moderne ballets skaber. Den franske balletmester levede fra 1727-1810.

James Bond

Voldskoreografien i den kommende Bond-film, 'Casino Royale' er ved at falde på plads - historiens første blonde Bond (Daniel Craig) vil i åbningsscenen forfølge sin fjende i en Fiat! Senere i filmen kører han dog britiske gentlemanagenters eneste sande mærke: Aston Martin.

Rodney King

Kørte næppe Aston Martin, da han blev halet ud af sin bil og pryglet af racistiske politifolk. I dag er det 14 år siden, voldsomme raceuroligheder brød løs i Los Angeles, da en hvid jury frikendte betjentene for overgrebet, hvis brutalitet hele verden kunne bevidne på et videoklip.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu