Læsetid: 1 min.

FOLK

25. april 2006

John Lennon

Den afdøde beatles familie er vred. Et pengegrisk medie har tilladt sig at fremmane Lennons ånd og solgt hans røst fra hinsides graven til en amerikansk tv-kanal.

Jazz- og ølelskere

Så er det slut med at sige "Tuborg Jazz, tak!" Efter 29 år overgår sponsoratet for den traditionsrige Copenhagen Jazz Festival til pilsnerøllets oprindeligste gyldne kilde, tjekkiske Pilsner Urquell. Ølmaverne forventes at være de samme som forrige år.

Muhammed Abbas

Præsidenten for det palæstinensiske selvstyre, Muhammed Abbas, anduver i dag i Norge, hvor han vil bede om pengemidler til sit betrængte folk. I morgen står han med hatten i hånden i Helsinki i Finland.

Piet Hein

Du skal plante et træ/ Du skal gøre en gerning/ som lever, når du går i knæ/ en ting, som skal vare og være til lykke og læ. Piet Heins uvisnelige visdomsord kunne være dagens motto, thi i dag er international trædag - en mærkedag der er markeret siden 1952.

Philippe Starck

I dag udstilles på Louvre i Paris 30 Vipp-skraldespande - en hyldest til designklassikeren, der blev skabt af Holger Nielsen til hustruen Marie. Designgeniet Philippe Starck har dekoreret dem. Om publikum må benytte dem, melder historien ikke noget om.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her