Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

26. april 2006

Kleopatra skal mindes ved en række særlige teaterforestillinger i Alexandria og Cairo. Paa Nilen vil man arrangere en fest som for 2000 aar siden, da dronningen og hendes romerske elsker i dronningens galaj sejlede paa floden. Desuden vil man holde parader med flere hundrede romerske stridsvogne, som er købt billigt hos den amerikanske filminstruktør Cecil B. de Mille, der brugte dem i filmen De ti bud.

Information, den 26. april 1956

Først i rummet
Den sovjetiske kosmonaut, Juri Gagarin, ville ikke være blevet det første menneske i verdensrummet, hvis ikke en kinesisk astronauts forsøg på at blive raket-båren mislykkedes for ca. 400 år siden, skriver et kinesisk provinsblad. I den nyeste udgave af dagbladet Ningxia hedder det, at en højt uddannnet mand ved navn Wan Hu gjorde et forsøg i 1500-tallet. Han anbragte sig på en stol, forsynet med 47 raketter og holdt en drage i hånden for at sikre sig en blød landing. Uheldigvis eksploderede raketterne for tidligt og Wan Hu blev dræbt, hed det i Ningxia, og derfor blev Gagarin det første menneske i rummet.

Information, den 26. april 1981

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her