Læsetid: 1 min.

FOLK

23. juni 2006

Sørøvergnister

Nick Cave, Jarvis Cocker, Lou Reed, Rufus Wainwright, Antony, Bono, Sting og andre fortolker sørøverviser på en ny plade. Det er mesterpiraten Johnny Depp, der står bag.

Statsminister Fogh

Lader sjældent internationale konventioner stå i vejen for krige og udlændingepolitik, men har han også brudt Grundloven? Det mener Grundlovskomitéen af 2003, som har stævnet Fogh for Irak-krigen. I dag siger statens advokat, om han mener, sagen kan rejses.

Pressens minister

Samme Fogh skal i dag i samråd om den ytringsfrihed, han besynger så højt. Det Politisk-Økonomiske Udvalg er bekymrede over, at aviser - som det skete for Arbejderen - kan få tvangslukket dele af deres hjemmesider uden dommerkendelse.

En anden minister

Også Rikke Hvilshøj skal i samråd i dag - om asylcentre. Uden for de trygge, tykke mure er der demonstration mod tilbagesendelsen af forfulgte asylansøgere og mindehøjtidelighed for Majid Samawi, som begik selvmord i mandags. Klokken 16 ved Christiansborg.

Ikke flere ministre

Og protesterne stopper ikke her: I aften er det som bekendt Sankt Hans, og på Amager Strand indbyder SFU og SUF til bål og taler mod det, de ser som en snigende fascisme i samfundet. Århusianerne må nøjes med Sankt Hans i Den Økologiske Have i Odder.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her