Læsetid: 2 min.

ANDRE AVISER MENER

25. juli 2006

New York Times

New York, 24. juli - Det går ikke så godt i Afghanistan, den oprindelige frontlinje i krigen mod terror. USA og NATO oplever stigende tabstal under nogle af de mest drabelige kampe siden 2001. Taleban står stadigt stærkere og mere magtfuld især i de sydlige og østlige dele af landet. Der er dog stadig mulighed for at vende udviklingen. Første skridt er at øge sikkerheden, så udlandske og lokale civile kan fortsætte med genopbyggelsen. Det kræver en omfattende og langsigtet militær tilstedeværelse med stor amerikansk deltagelse. Desværre bevæger Washington sig i den modsatte retning. Med overbebyrdede styrker i Irak og et valg til kongressen på vej er Pentagon begyndt at reducere de i forvejen utilstrækkelige amerikanske tropper før tid.

El Watan

Alger, 24. juli -Israels stats-sponsorerede terrorisme i Libanon og Gaza bliver positivt opfattet, endda opmuntret, af USA. Via sin opførsel forstærker USA det arabiske folks øgede fjendtlighed mod landet og skubber unge arabere ud i radikal islamisme med det formål at hævne deres brødre. Desværre bliver USA's kriminelle holdning opmuntret af passiviteten blandt de arabiske regimer, der gennem petroleum og handel kunne gøre gengæld. Endnu værre er, at de lande med diplomatiske forbindelser til Israel ikke har hjemkaldt deres ambassadører.

Maqor Rishon

TEL AVIV, 24. juli - De handlinger, som Israel har undladt at foretage i årevis, og som nu er blevet nødvendige, er landjordsoperationer, hvor konventionelle styrker skal supplere luftvåbnet. Libanon er fuld af Jihad-styrker, og Iran og Hizbollah gør landet klar til at blive en slagmark. Lige så afgørende er det, at det internationale pres på Iran og Syrien er svækket. Kampene for en måned siden fandt sted, da Syrien oplevede et aftagende pres som følge af mordet på Al-Hariri. Den aktuelle eskalering skyldes, at Iran oplever at have fået kontrol over situationen vedrørende deres atomprogram, eftersom Nordkorea har affyret ballistiske missiler, og Rusland og Kina forhindrer sanktioner mod Iran. Israel har brug for en ny regering, der formår at løsrive os fra strømmen af nederlagspolitik. Vores aktuelle Alice-i-eventyrlands-regering er blevet ubrugelig.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her