Læsetid: 1 min.

FOLK

31. juli 2006

Krigs-Jenser

Vore soldater i Afghanistan og den NATO-kommando, de er underlagt, afløser i dag formelt USA i spidsen for det, der stadig kaldes en 'fredsbevarende mission'.

Skattetænkere

Sloganfabrikken Cepos afholder i dag 'Skattefrihedsdag 2006' for at manifestere nedarvet tankegods. Det er i denne forbindelse mildt ironisk, at selv de sjoveste selvangivelser i øjeblikket går glat igennem pga. underbemanding i SKAT. Hvad med skattefrit år?

Afvæbnere

FOLK stiller sig periodisk kritisk over for FN-konferencer, hvor skåltalerne lyder godt, og de efterfølgende resultater er i bedste fald marginale. Slipsemænd-og kvinder holder i dag i Genève tredje del af en konference om afvæbning. FOLK håber det bedste.

Bryan og Billy

Colosseum i Rom lægger passende historiske rammer til, og der forventes flere hundrede tusind tilhørere, når pop-fortidslevnene Bryan Adams og Billy Joel turnerer hits fra way back. Summer of 69 møder Leningrad. FOLK tror, det var sjovere til VM-finalen.

FN-soldater

Skal - skal ikke. FN's fredsbevarende mission i Libanon har mildt sagt haft svære kår i de seneste uger, og i dag udløber dets mandat, der har stået ved magt siden 1978. Usikkerheden om styrkernes fremtid er mildt sagt til stede.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her