Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

Lyngby Jepsen debuterer som hørespilforfatter
28. juli 2006

Hans Lyngby Jepsen, en af de yngre forfattere, som noteres højst paa den hjemlige litterære børs, faar nu sin debut som hørespilforfatter. Han blev sidste aar opfordret af radioens dramatiske afdeling til at prøve genren og har nu faaet sit første forsøg i den antaget. Det hedder 'En stemme fra vejen' og skildrer en vagabonds skæbne. Instruktøren bliver Kai Holm, som tidligere har instrueret to hørespil, hvoraf dog kun det ene, Aakjærs 'Naar bønder elsker', har været udsendt. Hovedrollen skal spilles af Jørn Jeppesen og to andre større roller som vagabonder af Preben Lerdorff Rye og Rasmus Christiansen.

Information, den 28. juli 1956

Pression for skærpelse af tysk asyllovgivning

BONN. Vesttyskland er nok det land i verden, der har den mest vidtgående asyllovgivning. Grundloven garanterer enhver, der forfølges af politiske, racemæssige eller religiøse grunde, ret til asyl i forbundsrepublikken. Den grundlovgivende forsamling, der i 1948/49 udarbejdede denne bestemmelse, tænkte på de ca. 500.000 mennesker, der som resultatet af naziregimets forfølgelser så sig tvunget til at forlade Tyskland. Anden Verdenskrig udløste den største folkevandring i historien: op imod 15 millioner mennesker fra de tidligere tyske områder i Polen og andre østeuropæiske lande flygtede vestpå, da russerne marcherede frem, og er forlængst blevet integreret i det vesttyske samfund. Flygtningestrømmen fra DDR til Vesttyskland blev standset for 20 år siden, da det sidste smuthul, Berlin, blev delt midt over af muren. (...).

Information, den 28. juli 1981

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her