Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

21. juli 2006

Den poetiske Doktor

Paa 100 aars dagen for Emil Aarestrups død, i dag den 21. juli, skriver lektor Oluf Friis om sammenhængen mellem digterens virksomhed som læge og hans poetiske kunst, der har placeret ham som 'vor litteraturs dristigste og kækkeste elskovsdigter'. (...) Først og sidst er han artisten. Hans digte er på een gang moderne bevægede og klassisk strenge i formen. De har en fast struktur af akademisk skole og metode. Han kan sithaandværk som lægen sit fag. Og dog ved han, at for lægekunst som for digtekunst beror alt i sidste instans paa instinkt og intuition, aandens skjulte kræfter. Han ved det, fordi artisten dog var det primære i ham. Oplevelsen af den kunstneriske skaben var hans dybeste erfaring.

Information, den 21. juli 1956

USAs diplomater skal sælge våben

WASHINGTON. Amerikanske diplomater rundt omkring i verden har fået besked på at hjælpe med salget af amerikanske våben. 'Overførsel af våben bør betragtes som et positivt og i stigende grad betydningsfuldt led i vor holdning til global sikkerhed og som et vigtigt udenrigspolitisk instrument', hedder det i et telegram fra viceudenrigsminister James L. Buckley til alle ambassader. En kopi af telegrammet er kommet Associated Press i hænde. Det er en kovending i forhold til det pålæg, de fik for fire år siden om at holde sig på afstand af våbenindustriens salgsagenter samt rapportere til Washington, hvis de lokale regeringer viste interesse for amerikanske våben (....).

Information, den 21. juli 1981

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her