Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

10. august 2006

Bjørnen bliver paa Holmen et par aar - faar bur i dag

Det største bur i 'løs vægt', Københavns Zoo disponerer over, køres i dag til Holmen, hvor det indtil videre skal være den russiske bjørn Midjes hjem. Dette synes at være den mest praktiske, hyggeligste og høfligste løsning paa problemerne omkring bjørnen, der blev skænket fregatten 'Esbern Snare' som skibsmascot under det danske flaadebesøg i Leningrad. Store russiske orlogsfartøjer har en skibsbjørn, men den danske fregat er for lille til at beholde dyret om bord, selv om baade værnepligtige og officerer gerne ville have det. Fregatten skal iøvrigt nu paa skydeøvelse, og det vil være synd for Midje at udsætte den herfor, mener man.(...)

Information, 10. august 1956

Abernes planet

Det er ved at være alvor, selv om man skulle have troet, at det aldrig blev noget, folk for alvor ville gøre. I USA brænder man biologibøger, der indeholder præsentationer af den fundamentale videnskabelige opfattelse af livets oprindelse: Darwins evolutionslære. Den fremstormende religiøse amerikanske højrefløj ville have Bibelens skabelsesberetning indført i skolerne, og de har mange steder fået det.(......) Højrefløjen vinder, hvis den kan tvinge progressive kræfter til at abe efter positivisterne. Og vinder højrefløjen er det efter alt at dømme slut med den menneskelige evolution. Krigen vil overlade til aberne at afgøre, hvem den uddøde art nedstammede fra.

Information, 10. august 1981

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her